Trendovi nakita za 2024. godinu nalažu da prigrlimo upečatljive modne detalje, koji su stvoreni za privlačenje pažnje. Inspirisani su večitom klasikom, luksuzom i otmenošću, kao da svima želimo da poručimo da “zaslužujemo samo najbolje”.

Dakle, prefinjen nakit je u trendu. I dok se i dalje držimo minimalizma, kao forme koja u prvi mah ističe kvalitet izrade i detalje, u modu se vraćaju i nešto masivnije bone cuff narukvice, kao i raskošne ogrlice i minđuše napravljene od prirodne školjke. Upravo sedef važi za talisman, koji donosi sreću i štiti osobu koja ga nosi.

Zanimljiva je kombinacija zlatne i crne boje, kao i veliki povratak dragog kamenja – crnog oniksa i žada, koji nakitu daje blistav sjaj, čineći ga raskošnim. Takođe, narednih meseci ćete sasvim sigurno primetiti i predimenzionirane alke, poput onih koje nosi Jennifer Lopez.

Trendovi nakita za 2024. godinu: Koji aksesoari su najmoderniji?

Slova i popularni simboli

Otkako je Hailey Bieber prošlog leta primećena sa ogrlicom sa priveskom u obliku slova B, ovaj model nakita je postao veliki trend. Pretraga i prodaja je porasla u rekordnom roku, a stručnjaci predviđaju da će upravo u 2024. godini biti aktuelni privesci u obliku slova ili motivacionog simbola i poruke.

Personalizovan nakit je sjajan način da začinite i istaknete svoj stil – i da, na kraju krajeva, prenesete važnu poruku. Dok možete izabrati početno slovo svog imena, ili partnerovog, možete se odlučiti i za ljubavne motive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yuniu (@yuniujewels)

Kombinacija crne i zlatne boje

U 2024. čeka nas veliki povratak nakita u kombinaciji crne i zlatne boje, koji se najčešće izrađuje od oniksa, crnog emajla (ukrasnog premaza), tamnog metala, poput rodijuma ili crnog zlata.  Najpopularnije verzije prstenja dolaze u kombinaciji sa cirkonima, dok su minđuše i narukvice najčešće optočene crnim oniksom ili žadom, vrednim prirodnim kamenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurekagemsco (@eurekagemsco)

Nakit od školjke

Boho nakit, koji nas asocira na leto i plažu, obeležiće godinu pred nama. Motive školjki možete već sada nositi u obliku priveska za alke, dok će prirodne školjke, biseri i motivi palme biti dominantni tokom prolećne i letnje sezone.

Morska školjka se često nosi kao talisman. Dolazi u mnogim oblicima, a možete pronaći ogrlicu ili minđuše sa sedefastim odsjajem, koje izgledaju izrazito elegantno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah’s Bag (@sarahsbag)

Oversize alke

Ogromne alke, poput onih koje je 2003. nosila Jennifer Lopez u muzičkom spotu za pesmu Love Don’t Cost a Thing, nakon dvadeset godina, ponovo se vraćaju u modu. Zastupljeni su uglavnom oversize tanji modeli alki – lagani, a opet vrlo upečatljivi.

Ako praktikujete ovaj predimenzionirani stil, potrudite se da ne nosite dodatni nakit, ili bar da ogrlica ili narukvica budu jednostavni – bez previše detalja, poput cirkona.

Bone cuff narukvice

Ako pratite modu, onda ste verovatno primetili bone cuff narukvice na ready to wear revijama brendova Saint Laurent i Bottega Veneta. Ovaj masivan komad nakita predstavlja it model za 2024. godinu, upravo zbog svog smelog i modernog dizajna, koji suptilno privlači pažnju.

I dok na tržištu možete pronaći modele u boji zlata i srebra, i u kombinaciji različitih metala, primetili smo da je vrlo popularna bone cuff narukvica sa raznobojnim dragim kamenjem, kao i ona čije se boje prelivaju, podsećajući na sedef.

Pročitajte i ovo: Modni insajderi otkrivaju 5 najvećih denim trendova za 2024.

Naslovna fotografija: instagram.com/sarahsbag

Kristina Page

Comments