Zimska sezona je period kad nas svaki film, pesma i reklama podsećaju na činjenicu da smo single. Od numera koje romantizuju praznične trenutke provedene sa voljenom osobom do čitavog spektakla koji predstavlja Dan zaljubljenih, čini se kao da je zima period u kome je svaka iole zabavna aktivnost moguća samo uz partnera. Međutim, za vas imamo breaking news: to uopšte ne mora da bude (i nije) tako.

Prazničnu sezonu možete da posvetite romantizovanju sopstvenog života (i proslavi svog single statusa). Bez obzira da li odlučite da sebe izvedete na dejt, kupite praznični poklon (ipak, ko vas bolje poznaje od vas samih?), posvetite dodatno vreme nezi (u svakom smislu), ili jednostavno uživate u bindžovanju omiljenih božićnih filmova, postoji mnogo načina da budete nežni prema sebi tokom hladnih meseci.

Ukoliko je i vama dosta holivudskog ljubavnog terora, u nastavku teksta pogledajte ideje za solo dejt.

Ideje za solo dejt: Kako romantizovati zimsku sezonu ako ste slobodni?

Provedite dan čitajući u kafiću ili biblioteci

Knjiškim moljcima će ovo zasigurno biti jedna od omiljenih ideja za solo dejt. Ukoliko ste ljubitelj introvertnih aktivnosti i najbolje se osećate kada ste u svom svetu, možete da unapredite svoj tipičan book day jednostavnom promenom lokacije (čitaj: odlazak na mesto koje nije vaš stan). Posetite biblioteku ili novi, cozy kafić u blizini i dozvolite sebi da sedite i čitate ceo dan bez osećaja krivice (i verujte nam, ništa ne propuštate na svom telefonu).

Idite na klizanje

Ovo je klasična romantična zimska aktivnost koja je obično rezervisana za partnera ili grupu drugarica, ali zašto to ne biste uradili sami? Gde god da se nalazite, verovatno postoji klizalište u blizini koje još uvek niste posetili. Uđite u svoje omiljene zimske aksesoare i uživajte u fizičkoj aktivnosti tokom hladnog zimskog popodneva (pored toga što je zabavno i vratiće vam praznični duh – izuzetno je zdravo). Ako nijedan od vaših prijatelja nije izrazio interesovanje da vam pravi društvo na klizanju ove godine, nemojte da dozvolite da vas to spreči da sami odete. Priredite sebi zimsku bajku i završite dan tako što ćete se počastiti šoljom tople čokolade.

Izvedite sebe na luksuznu večeru

Ako zaljubljeni idu u skupe restorane za Dan zaljubljenih, zašto ne biste i vi? Naravno, izlazak na solo večeru na Dan zaljubljenih može biti malo intenzivniji emotivni doživljaj (pritom, rezervacije tog dana su noćna mora same po sebi), ali, srećom, imate čitavu sezonu da to dodate na listu želja. Napravite rezervaciju, naručite sebi osvežavajući koktel i obucite se u odeću u kojoj se osećate prijatno. Ukoliko se ponašate kao da ste zaista otišli na prestižan događaj, uživanje u luksuznom solo dejtu će biti zagarantovano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ara (@g0lddust18)

Posvetite se pisanju dnevnika i beleženju novogodišnjih odluka

Kada ste poslednji put seli i posvetili se planiranju svojih ciljeva za Novu godinu? Iako naizgled deluje iscrpljujuće, provedite kvalitetno vreme sami sa sobom (posebno ako uključuje posvećeno razmišljanje o budućnosti i postavljanju konkretnih planova za 2024). Možda predstavlja izlazak iz vaše zone komfora, ali je baš zato vredno raditi. Skuvajte šolju čaja, upalite mirišljavu sveću ili posetite svoju omiljenu kafeteriju kako biste se fokusirali na lične i profesionalne ambicije za godinu koja vas očekujte – vaša buduća ja će vam biti zahvalna. Takođe, savetujemo vam da uključite don’t disturb režim na telefonu kako biste ostali 100% posvećeni!

Posetite bioskop

Kada je reč o solo idejama za dejt koje možete da sprovedete bez prethodnog planiranja, bioskop je savršen prvi izbor. Odlazak u bioskop je posebno zadovoljavajuć kao solo dejt jer imate priliku da ste istinski posvetite filmu i upijete energiju prostorije. Zimsko vreme + praznična sezona čini ovu aktivnost samo još zabavnijom, pogotovo ako spakujete najukusnije grickalice i omiljeno cozy ćebe. Ne zaboravite, neki od najboljih filmova godine izlaze uoči praznika, pa će se sigurno naći i ostvarenja po vašem ukusu!

Pročitajte i ovo: Praktični saveti za kućnu žurku – novogodišnji tips & tricks koji će vam biti od velike pomoći

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments