Dekor doma posle praznika može biti pravo osveženje koje vam je potrebno za novi početak u 2024. godini. Nakon neverovatnih dana u kojima smo jeli mnogo ukusne hrane i nismo izlazili iz pidžama ceo dan, polako dolazi kraj praznične sezone, kada je vreme da rasčistite kuću.

Baš zato, donosimo neke savete o tome kako da pređete sa prazničnog dekora na zimski dekor. Zapravo je mnogo lakše nego što mislite, jer mnogi praznični ukrasi mogu da imaju dvostruku funkciju i ostaju izloženi u vašem domu tokom zimskih meseci.

Nadamo se da će vas ovi trikovi inspirisati da uživate u danima zime i toplini svog doma – jer upravo u svom životnom prostoru provodimo najviše vremena tokom hladnog vremena.

Dekor doma posle praznika – laki trikovi

Rasčišćavanje

Verujemo da svi osećamo potrebu da organizujemo i rasčistimo dom posle praznika. Ponekad sav taj dodatni kućni dekor može biti previše napadan i naporan. Prvi korak u prelasku na zimski dekor je da obiđete kuću i sakupite bilo koji praznični dekor za koji neće izgledati dobro za celu zimu.

Znate o čemu pričamo – o mini-jelkama, ukrasima, božićnim vencima, itd. Spakujte to, a kad već to radite, otarasite se svega drugog što više ne volite. Iskoristite ovu priliku da organizujete i uradite malo „zimsko čišćenje“. Obećavamo, osećaćete se bolje sa manje stvari.

Eleminišite crvenu boju

Ovo je najbolja stvar koju možete da uradite da pređete sa prazničnog na zimski dekor. Mnogi ukrasi mogu da funkcionišu i kao zimski dekor. Ali ono što najčešće nedostaje u zimskom dekoru je crveno – jer crvena boja jednostavno previše asocira na dane praznika. Zato je rezervišite za Novu godinu i Božić, a nek u ostatku zime bude u drugom planu.

Ostavite jelku u domu – ali bez ukrasa

Ovaj savet je za one od vas koji zaista vole svoju jelku i mrze taj osećaj praznine koji se često javlja nakon što je sklonite. Ako želite da je zadržite još malo, ali ne želite praznični izgled, pokušajte da uklonite sve ukrase i svetla.

Postoji nešto tako rustikalno i lepo u vezi sa golim drvetom, a takođe može u potpunosti da funkcioniše u nedeljama nakon praznika.

Dodajte rustični dekor

Za razliku od prazničnog, zimski dekor ne mora biti upečatljiv i smeo. Zapravo možete da ublažite izgled doma nakon Božića koristeći jednostavne, rustične ukrase poput šišarki. Za zimu iskoristite manji snop pruća ili ih stilizujte same kao fokusnu tačku na polici.

Takođe zamenite sve velike vence oko kuće malim, suptilnim ukrasima. Za zimski izgled stočića za kafu, pokušajte da umotate par starih knjiga u kanap, a zatim jednostavno stavite nekoliko ukrasa drveća na vrh.

Neka sve bude cozy

Jedna od najboljih stvari u vezi sa zimom je činjenica da koristimo zaista udobnu ćebad i jastuke. Koristite prevelike jastuke i prekrivače od veštačkog krzna. Oni odmah učine da svaki prostor deluje toplije i privlačnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N I C O L E (@villa.hyggelig)

Razmislite šta vas inspiriše

Najvažnije od svega je da radite ono što vas inspiriše i što se izgleda dobro u vašem domu. Ne postoje pravila koja morate da poštujete da biste ukrasili svoj dom za zimu. Dekor treba da čini da se osećate energično i osveženo za novu godinu. Čak i nešto jednostavno, kao što je sveže cveće, može napraviti razliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 배수연 (@sooyeonbae)

Pročitajte i ovo: Viralni dekor trend sa TikToka – evo kako da vaš dom bude cozy oaza ove zime

Naslovna fotografija: instagram.com/villa.hyggelig

Božica Luković

Comments