Stepenaste frizure ostaju jedan od najvećih hair trendova u 2024, a idealne su kada želite transformaciju, ali ne i da previše skratite kosu. Od shaga, do wolf i butterfly cut frizura, stepenasta kosa nastavlja da bude najpoželjnija u mesecima pred nama.

Naravno, lako je videti zašto. Sa različitim dužinama, oblicima i teksturama, stepenaste frizure nude jedinstven izgled kose za svakoga. Pored toga, imaju mnogo dugoročnih prednosti.

Raslojavanje kose omogućuje da dodate pokret i definiciju svom izgledu. One čak mogu povećati volumen i dati iluziju gušće teksture. Jednostavno rečeno, stepenovi čine frizure zanimljivijim. Dakle, čak i ako niste spremni za veliku transformaciju, i dalje možete dobiti drastičnu promenu izgleda – a zadržati većinu svoje kose.

Evo koje stepenaste frizure su sada najtraženije, a ne zahtevaju dramatično šišanje.

Ideje za stepenaste frizure bez skraćivanja kose

Duži shag

Shag frizura je i dalje veliki trend. Međutim, mekši stepenovi tradicionalnoj frizuri daju novi izgled. Stepenasto šišanje pruža gustinu po prirodi, ali slojevi ne moraju da budu oštri. Umesto grubo ošišanih pramenova, duži shag treba da ima prefinjene krajeve. Tehnika se može koristiti za dodavanje volumena finoj kosi ili za razređivanje gušćih kosa.

“Zakrivljena” stepenasta frizura

Stepenasta frizura “zakrivljenog” izgleda postala je jedna od najomiljenijih na internetu. Čak su je nosile poznate ličnosti poput Hailey Bieber, Priyanke Chopre i Beyonce. Ali njeno poreklo vodi od Jennifer Aniston, koja je popularizovala frizuru tokom kasnih 90-ih. Karakterišu je dugi stepenovi u obliku slova C.

Stepenovi treba da “grle” obraze, liniju vilice i ključne kosti, kako bi uokvirili celo lice i deo vrata. Za one sa većom dužinom kose, “zakrivljeni” stepenovi su opcija koja ne zahteva da šišate previše kose. Takođe se lako održava.

Butterfly cut za lokne

Želite da istaknete svoje prirodne lokne – zašto ne biste probali butterfly cut frizuru? Kao i originalna verzija, ova frizura se odnosi na volumen. Ali ako već imate prirodne lokne, dodavanje malih stepenova može pomoći u postizanju definicije i oblika. Da biste održali dužinu i sjaj, hidratantni proizvodi su od suštinskog značaja. Stilizacija lokni može potrajati malo više vremena, ali uz pravu rutinu, frizura će uvek izgledati sveže.

Bob u stilu devedesetih

Bob će zauvek biti vanvremenska frizura. Postoji mnogo verzija iz različitih era, ali je bob iz 90-ih trenutno posebno popularan. Ova frizura ima elemente “zakrivljenih” stepenova i jedinstveno uokviruje lice. Određivanjem da li imate okrugli, kvadratni ili srcoliki oblik lica, moći ćete da pronađete dužinu boba koja vam najviše odgovara.

Stepenaste “zavesa” šiške

Prednosti stepenaste kose se mogu dobiti čak i sa šiškama. “Zavesa” šiške vešto uokviruju lice i popularan su dodatak mnoštvu frizura. Iako su obično uparene sa dugom kosom, mogu se koristiti za dodavanje volumena frizurama srednje dužine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEONIE WEIß (@leonacathrina)

Stepenasti lob

Lob se često oslanja na ravne krajeve za elegantan izgled, ali oštri rezovi ga čine još upečatljivijim. U modernoj verziji frizure, dugi stepenovi dodaju teksturu i poboljšavaju volumen. Ako planirate da redovno ispravljate kosu, preporuka je da uvek koristite kvalitetno sredstvo za zaštitu od toplote. Poslednja stvar koju želite je da vidite su ispucali ili oštećeni krajevi.

Pročitajte i ovo: Povratak “Rachel” frizure – i drugi fenomenalni hair trendovi sa dodele Zlatnih globusa

Naslovna fotografija: instagram.com/ck.1baby

Božica Luković

Comments