Pluton u Vodoliji je veliki planetarni događaj, koji će u narednih dvadesetak godina imati snažan transformativni uticaj na naše živote.

Pluton je spora planeta, koja čini velike pokrete samo nekoliko puta tokom naših života i potrebno mu je 248 godina da okrene krug oko Sunca. Poslednji put je boravio u znaku Vodolije od 1778. do 1798. godine, a za to vreme su se odvijali burni istorijski događaji, kao što je Francuska revolucija i Irski ustanak. Planeta revolucionarnih promena u čovečanstvu bila je u kratkoj poseti Vodolji između 23. marta i 11. juna prošle godine, a u poslednjih petnaestak godina boravio je u znaku Jarca, vodeći ka uspehu globalne institucije, organizacije i imperije – one koje diktiraju poredak. Pluton u Vodoliji, međutim, utiče na transformaciju, lični rast i dinamiku moći, seksualnost, revoluciju i tehnologiju, snažno nas gurajući da prodremo u dubine nesvesnih sadržaja. Do 2048. godine, to zaista može dovesti do dubokih i važnih promena na ličnom nivou, u porodici, društvu i čovečanstvu. Pripremite se za doba saradnje i pružanja podrške, u kome su prilike, veze i preokreti koji podržavaju altruizam, u prvom planu.

nicolas gras gkK8C8zI2QQ unsplash 3 Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Velike teme koje Pluton u Vodoliji donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan – vučije doba

Iako je poznato da vukovi cene čopor više od svoje nezavisnosti, svake godine po nekoliko vukova napusti svoje čopore, da bi krenuli u samostalno istraživanje. Tako će Ovnovi u narednih dvadesetak godina biti posvećeni traženju nečeg višeg i značajnijeg – vodiće ih osećanje nezavisnosti, težnja da bolje razumeju sebe ili pronađu partnera koga će čuvati.

Ovo doba obeleženo je hrabrošću, samopouzdanjem i sposobnošću da trijumfujete nad svojim strahovima. Putujte slobodni, idite tamo gde osećate da ste pozvani.

Bik – prihvatanje potencijala

Pluton u Vodoliji donosi dve važne teme za vas – prihvatite svoju intuiciju i ne plašite se da se izdvojite iz gomile. Prigrlite svoje potencijale, bilo da se oslobađate stagnirajućih obrazaca u životu i odnosima, ili vam je potrebna sveža energija u karijeri – ili pokušavate da se oduprete svojim strahovima, ili ljudima koji vas iskorišćavaju. Mnogo dobrog je na vašem putu, samo treba da shvatite svoju snagu i veličinu, da ih prihvatite i da radite u svoju korist.

Blizanci – doba teške ljubavi

Proći ćete kroz transformativan period, počev od sklonosti da svojom teškom ljubavlju gušite sve oko sebe, privlačeći ih u svoj čelični majčinski zagrljaj, do preuzimanja revolucionarnih oslobađajućih pohoda. Konačno ćete prihvatiti da imate odgovornost prema sebi, kao što je imate i prema drugima. Pluton u Vodoliji vam donosi teške lekcije o samopoštovanju – uzmite tu tešku ljubav koju tovarite drugima na leđa, uzmite je za sebe i ispravite stvari!

Rak – munjevit razvoj

Iako ste usmereni na ljubav i svetlost, Pluton u Vodoliji može probuditi vaš uspavani alter ego, koji se ne plaši da seva i grmi. Ekspanzija ličnog rasta i duhovnog uspona obeležavaju naredne dve decenije vašeg života, u kojima se prilike i podrška pojavljuju kroz božansku intervenciju, onda kada su vam potrebne. Dobijate punu kosmičku podršku za verovatno najbolje poglavlje svog života!

Lav – tok vatre

Pluton u Vodoliji donosi vam podsticaj da naučite da upravljate svojom vatrom, kao gorivom koje trošite i od koga vam zavisi nivo energije, entuzijazma i radosti. To znači da ćete pristajati samo na ono što zaista želite, što prihvatate svim srcem i do čega vam je stalo. Sve mlako, što gasi vašu vatru, otpašće od vas. Možete imati trenutke zastoja i uživati u njima onoliko koliko volite da budete u centru pažnje – samo zato da biste otkrili misterije prevazilaženja ograničenja ličnosti i prepuštanja toku.

Pročitajte i ovo: Šta Venera u Jarcu donosi svakom horoskopskom znaku

Devica – okupljanje plemena

Sledeće dve decenije menja se dinamika vaših odnosa. Pluton u Vodoliji vas podstiče da okupite svoje pleme i svi koji mu ne pripadaju, otpadaće od vas, čak i ako su celog života bili tu. Održavaćete samo veze koje su zdrave i radosne i ne stvaraju vam probleme. Počećete da okupljate svoje pleme na osnovu iskrenosti, poštenja, razmene i otvorene komunikacije. Vaši standardi se podižu i uključuju samo one ljude koji ih ispunjavaju i koji i sami imaju visoke standarde.

Vaga – skok vere

Za vas je prirodno da budete posrednik, ali Pluton u Vodoliji donosi promene u sledeće poglavlje vašeg života – nateraće vas da tačno izrazite svoja osećanja i da se pomerite iz teme vašeg srca, usamljenog putnika. Verovatno ćete naići na mnoga ogledala, koja će vas izbaciti iz zone udobnosti i naterati vas da se upitate gde želite da ulažete svoju energiju (umesto da je rasipate). Univerzum vam čuva leđa i sve će biti dobro!

Škorpija – svesnost izobilja

Bićete stalno svesni sebe i svog okruženja i možete biti iznenađeni svojom lucidnošću. Ali otići ćete i korak dalje – spremni ste da se udaljite od poznatog i otkrijete lakoću izobilja, koju promoviše svesnost. Ovo je faza života u kojoj pokazujete kako se to radi – bez muke, drame i neizvesnosti, samo pomoću prisustva i pažnje.

Strelac – sa osmehom kroz prepreke

U naredne dve decenije ćete manje sebe shvatati ozbiljno, a više se zabavljati posmatrajući se. Zašto biste strepeli i overtinkovali, kada kroz sve možete proći sa osmehom i osećanjem ispunjenja svrhe. Verujte svojim instinktima i oslonite se na sebe i svoj osećaj, krećući se napred, sa radoznalošću. Vaša priroda vas vodi, a ona voli da se zabavlja!

Jarac – ispunjenje želja

Očekujte da će se stvari lagano i bez napora ulivati u vaš život u godinama koje slede. Otključavate lekciju koja vas uči da primate, a da se ne polomite nastojeći da steknete zasluge. Zapravo, žanjete nagrade za sav nemilosrdan napor i rad u prošlosti. Pronaći ćete svoj glas, nove ciljeve i horizonte, a možda čak i nove prijatelje sa kojima ćete se osećati kao da ih poznajete celog života. Prihvatite sve svoje emocije i nemojte zaboraviti da ste napredak već zaslužili.

Vodolija – upravljanje svojim životom

Pluton u Vodoliji će verovatno imati najjači uticaj na Vodolije – ne samo da uvodite novo doba svetlosti, već donosite isceljenje i gradite osećaj zajednice za sebe i one sa kojima vam se putevi ukrštaju. Vaš prirodni instinkt da stvorite utočište, dobiće podsticaj i Univerzum vam priskače u pomoć – pripremite se da živite svoj život u punom potencijalu, lično i profesionalno.

Ribe – utopijska stvarnost

Vaša sanjarska atmosfera će imati punu podršku pod uticajem Plutona u Vodoliji. Napredovaćete u revolucionarnim, idealističkim i saradničkim energijama, koje ulaze u vaš život sa svih strana. Na ličnom i profesionalnom planu očekujte da ćete pronaći načine da se izrazite i pokrenete igru. Iskoristite prve godine da postavite osnove za blagoslove koje vam ovaj tranzit donosi. Vaša intuicija je u pravu – ispravno je ono što osećate da je ispravno.

Pročitajte i ovo: Sezona Vodolije – vreme transformacije na ličnom i kolektivnom nivou

Naslovna fotografija: Nicolas Gras

Brankica Milošević

 

 

Comments