Da li stalno istražujete nove mogućnosti i pokrećete promene u svom životu, ili im se opirete? Dugo razmišljate i kolebate se, čak i kada vam nove mogućnosti deluju primamljivo? Sakupljate informacije, savetujete se sa bliskim osobama?

Način na koji prihvatate nove mogućnosti je u vašoj prirodi – opreznoj, avanturističkoj, realnoj, idealističkoj – koju svaki horoskopski znak ispoljava na karakterističan način.

Kako se svaki znak zodijaka otvara za nove mogućnosti

Ovan

Okrećete se pouzdanim osobama, konsultujete se i tražite savet. Niste skloni da pravite promene iz hira, niti da pratite prolazne trendove, ali ste skloni da razmotrite i prihvatite nove mogućnosti. Samo želite da budete sigurni da ulazite u promene iz pravih razloga.

Bik

Volite da temeljno pristupite svakoj promeni u svom životu. Istražujete i sakupljate informacije, niste skloni ni da kupite neku stvar u prvoj prodavnici u koju uđete, iako vam se sviđa. Ne planirate putovanje, pre nego što pronađete i uporedite više destinacija i uslove smeštaja. Želite da budete sigurni da ste odabrali pravu stvar i uključili se u pravu akciju, svesno i namerno.

Blizanci

Blizanci se sporo otvaraju za nove mogućnosti, jer ih promene mogu preplaviti. Vi niste tip koji će lako odlučiti da napusti posao, spakuje se i preseli. Potrebni su manji koraci, kojima se krećete ka većoj promeni. To je kao da rešavate da preuredite svoju sobu i prvo unesete lampu i neko vreme se navikavate na nju, pre nego što pomerite nameštaj ili unesete novi komad.

Rak

Potrebno vam je da ohrabrite sebe i da sagledate nove mogućnosti sa pozitivne strane, zato se prisećate svih promena kroz koje ste prošli i straha i teskobe koje ste pri tome osećali. Pokušavate da upamtite da trema i nesigurnost koju osećate sada pred određenom promenom, može doneti isto tako dobre ishode, kakve ste već iskusili.

Lav

Nova iskustva su kao prijatelji koje još niste upoznali – vama nove mogućnosti šire horizonte i inspirišu vas. Ne bojite se da se uključite u promene, niti da ih pokrenete, ili da im krenete u susret. Nikada ne možete previše saznati, razumeti, iskusiti i obogatiti svoj život.

Devica

Želja za postignućem vas motiviše i vi se stalno krećete napred, istražujući nove mogućnosti i prihvatajući promene. Ne podnosite stagnaciju – ako nešto ne učite, ne rastete i ne krećete se uzlaznom linijom, ne osećate se dobro i zabrinuti ste. Device se neće predugo zadržati sa nekim ili nečim što se ne kreće istom brzinom kao one.


Pročitajte i ovo: Šta kažu astrolozi: Ko su najtoksičniji muškarci prema horoskopskom znaku?

Vaga

Etiketu najneodlučnijeg horoskopskog znaka, donela vam je vaša sklonost da temeljno odmeravate nove mogućnosti, nastojeći da potpuno objektivno sagledate sva „za“ i „protiv“. To je proces koji može potrajati, jer ste svesni da svaki izbor ima svoju cenu. Kad se zaglavite i vraćate se na početak i ponovo ulazite u proces razmatranja i procenjivanja, nastojeći da pronađete put koji ima najviše smisla.

Škorpija

Uvek vam je na umu motiv i višu svrhu – ono zbog čega u nešto ulazite i šta želite da postignete. Ako morate da iskusite neke ekstremne situacije i osećanja, vi ne gubite svrhu iz vida. Dozvoljavate sebi da osetite nelagodnost, da biste zatim u potpunosti uživali u postignuću. Promišljeno se krećete napred, gledajući oko sebe.

Strelac

Volite da učite i koristite sve prilike i nove mogućnosti da proširite vidike – vaš stav „večitog početnika“ dolazi iz radoznalosti i donosi životnu dinamiku u kojoj nema mirovanja i stagnacije. Kad osetite da ste suviše dugo u nečemu, da vas obuzima rutina i izostaje izazov, pokušavate da promenite svoju situaciju i pronađete adekvatnu hranu za svoj um, svoju dušu i telo.

Jarac

Vaš život je složen dugoročan projekat i vi imate plan, koji uključuje kalendar i rokovnik. Redovno procenjujete svoj učinak, posmatrajući stvari objektivno i racionalno. A dok to činite, vidite prostor za poboljšanje i tražite nove načine i pristupe. Promene nisu nešto što vam se dešava, već ono što sami pokrećete i sprovodite, promišljeno i planski.

Vodolija

Vi ste svesni da se svakog časa sve može promeniti – uključujući i vaše stavove i mišljenje. Pošto vrlo često drugima predočavate nove mogućnosti, tamo gde oni vide samo prepreke i probleme, znate da to važi i za vas. Današnje teške okolnosti mogu sutra doneti najbolje ishode, ali i obrnuto. Oprezni ste, da vas promene ne bi iznenadile i uvek spremni da se sa njima suočite.

Ribe

Sanjari zodijaka troše nove mogućnosti kao gorivo – vi stalno maštate i zamišljate, tražite nove priče, originalne misli i rešenja za probleme koje još niko nije u potpunosti razmotrio. Vaša inovatorska i vizionarska priroda omogućava vam da se krećete kroz promene otvorenog uma i bez straha.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci kojima je početak godine najstresniji

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments