Venera je u vama – vaša unutrašnja boginja raspolaže moćnom božanskom energijom, koja želi da bude aktivirana, upotrebljena i ispoljena. To je vaša pažnja, intuicija, nega, kreativnost, saradnja, vaša strast i vaša ljubav i prirodna težnja vašeg bića da ove sposobnosti svrhovito koristite za svoje dobro i za dobro bliskih osoba. Ženska božanska energija je isceliteljska, stvaralačka i prožimajuća – ona grli, teši i hrani ljubavlju ceo svet. Boginja u vama je ljubavnica, majka, isceliteljka, ali i ratnica i zaštitnica – vučica koja brani svoje leglo i juri sa svojim čoporom.

Kako se pojavljuje i izražava unutrašnja boginja

Svesno prisustvo u trenutku

Prakse svesnosti – meditacija, majndfulnes, tehnike disanja – služe da umirite um i povežete se sa svojim bićem. Svesno prisustvo u sadašnjem trenutku znači da ste istovremeno svesni svega što se dešava oko vas, dok pratite svoje unutrašnje reakcije (misli i osećanja), sa radoznalošću i bez osude. Unutrašnja boginja je duboko intuitivna i njene akcije su usklađene sa trenutkom – kada spontano činite baš ono što je potrebno, ona se manifestuje.

Ženska stvaralačka energija

Kreativnost i stvaralaštvo su ženske božanske sile – svaka kreacija, svako pravljenje nečega je čin stvaranja i rađanja. Izrazite se kreativno, na način koji je vama blizak. To ne mora biti samo umetnost (slikanje, pisanje, muzika) – spremanje obroka je stvaralački čin, kao i uređivanje doma i stvaranje prijatne atmosfere, oblačenje i ulepšavanje na način da izrazite sebe, gajenje cveća, igranje (sa decom i ljubimcima, plesanje…). Kreativno izražavanje je moćan izlaz za žensku energiju, koji vam omogućava da istražujete svoje emocije i negujete sebe.

Unutrašnja boginja se budi u prirodi

Potrudite se da pronađete vreme koja ćete provesti u prirodi, dalje od gradske vreve i gužve, u šetnji šumom, leškarenju pod drvetom, gaženju po naslagama opalog lišća. Okruženje koje je prepuno zvukova, mirisa i boja različitih od onih koji nas svakodnevno okružuju, ima visoku vibraciju majke Zemlje, koja se u nama otelovljuje kao unutrašnja boginja. Iskoristite svaku priliku da se izujete i hodate ili stojite bosi na zemlji, travi, kamenju, da pusitite svoje „korenje“ duboko u hranljivu srž zemlje i dozvolite joj da izvuče iz vas svu lošu energiju i naboj, upijte vazduh i svetlost očima i plućima i osetite kako vas ispunjava životna energija i kako struji i pulsira u vašem telu.

Pročitajte i ovo: Sigurni znaci da imate magijske sposobnosti

Negujte sebe i brinite o sebi

Praktikujte brigu o svom zdravlju, o svom telu i ukupnom blagostanju. Negujte svoje telo zdravom ishranom, praktikujte lagane vežbe kao što je joga, obezbedite sebi dovoljno odmora. Negujte svoju kožu i svoju kosu, probudite i primetite svoju lepotu, koristite prirodnu kozmetiku i sredstva za negu (napravite ih sami) ako imate sklonosti, ili nabavite kvalitetna sredstva koja vam prijaju. Svaki put kad se kupate, mažete, šminkate, uživajte u tome, svesni da time izražavate svoju božansku žensku energiju i svoju ličnost.

Negujte sestrinstvo

Vaša unutrašnja boginja se lako povezuje sa božanskom energijom drugih žena – negujte smislene sestrinske odnose, uključite se u otvorene i podržavajuće razgovore, delite iskustva, slavite međusobne prednosti. Energija sestrinstva je dubok izvor vitalnosti i osnaživanja, vaša mreža podrške koja može ispuniti vaše emocionalne potrebe na način koji je nezamenljiv i pružiti vam osećanje pripadnosti, mnogo veće i dublje od drugih zajednica kojima pripadate.

Čuvajte svoju unutrašnju boginju samopoštovanjem

Samopoštovanje je ono čime se čuva i hrani vaša unutrašnja boginja – zato postavite jasne granice, prihvatite svoju moć da kažete NE i da zaštitite sebe i svoju energiju. Vaša ženska snaga se obnavlja kada stavljate sebe na prvo mesto, držite svoje granice, volite i poštujete sebe. Tada možete drugima pružiti najbolje od sebe, a da vas to ne potroši i da se sa tim ne identifikujete – možete podržati najbolje u drugima i inspirisati ih da probude i koriste svoju božansku energiju.

Praktikujte zahvalnost

Negujte zahvalnost, da biste cenili lepotu ovog života – izražavanje zahvalnosti (sebi, prirodi, Univerzumu, ljudima) otvara vaše srce i podržava vaše negujuće kvalitete, podstičući bogatstvo vašeg unutrašnjeg života. Zahvalnost je, pored ljubavi, najzdravija visokoenergetska hrana kojom se napaja i održava vaša unutrašnja boginja.

Unutrašnja boginja je moćna i senzualna

Prigrlite svoju senzualnost kroz aktivnosti koje čine da se osećate otvoreno i osnaženo – to može biti ples, rituali nege ili jednostavno uživanje u čulnim iskustvima. Verujte svojoj intuiciji i svom unutrašnjem vođstvu, slušajte suptilni šapat svog srca i dozvolite vašim uvidima da vode vaše odluke i postupke. Manifestujte svoju žensku moć kroz liderstvo sa saosećanjem i smislom za saradnju – u poslu, kao i u ličnim odnosima, prihvatanje ženskih liderskih kvaliteta vam daje snagu da se nosite sa izazovima elegantno i sa velikom otpornošću.

Svakodnevno praktikovanje načina da probudite i iskoristite svoju božansku energiju i održite duboku vezu sa svojim autentičnim bićem i svojom unutrašnjom boginjom, daje vam snagu, svrhu i milost, da njima upravljate svojim životom.

Pročitajte i ovo: Šta je to božanska ženska energija i kako da se sa njom povežete?

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments