Da li ste primetili kako vam je blistava koža kad imate dobar seks? Ili vam svi govore kako prosto blistate i pitaju vas kako negujete kožu – a vi ne sprovodite posebne tretmane lepote, osim što često doživljavate orgazam (sa partnerom, ili u solo igri).

Blistava koža svakako zahteva negu i hidrataciju, ali unutrašnja nega velikim delom dolazi od seksualnog zadovoljstva – orgazam čudesno deluje na lepotu i vaše ukupno zdravlje, koje se očitava na vašem licu i tenu.

Primetite da, kad ste zadovoljni, svi to primećuju – bolje ste raspoloženi, nasmejani i dobijate više komplimenata. I dodajte u svoju rutinu nege – redovno doživljavanje orgazma.

Kako su blistava koža i orgazam povezani

Pojačana cirkulacija

Jedan od neposrednih efekata orgazma je pojačana prokrvljenost u celom telu. Pojačana cirkulacija znači veći priliv kiseonika i hranljivih materija, što doprinosi regeneraciji ćelija kože. Kada se pogledate u ogledalu posle vrhunskog doživljaja, sigurno ćete se dopasti sebi – primetićete kako zračite svežinom, iako ste pre toga bili umorni i usput vam se šminka obrisala i razmazala, a kosa raščupala. Vaša blistava koža i sjaj u očima su direktna posledica užitka!

Orgazam smanjuje stres

Orgazam pokreće oslobađanje endorfina (hormona sreće) i smanjuje nivoe kortizola (hormona stresa). Pošto hronični stres može pogoršati probleme sa kožom i doprineti upalnim procesima na koži, oslobađanje od stresa koje donosi orgazam poboljšava stanje vaše kože. Kad redovno doživljavate orgazam, upale se smanjuju i akne, osip, pa čak i ekcemi se povlače i postaju manje primetni. Zato, ako vam ništa ne pomaže da ublažite napetost, pokušaj da meditirate vas frustrira, jer ne možete da se opustite i udubite, a glava počinje da vas boli – primenite najbolji prirodni lek i regulator stresa koji vam je (bukvalno) pri ruci. Setite se da orgazam ne zavisi od partnerskog seksa i da ga možete pružiti sami sebi – i kad imate partnera.


Pročitajte i ovo: Da li si znala da postoji 9 vrsta ženskih orgazama?

Blistava koža i hormoni

Hormonska ravnoteža doprinosi ukupnom zdravlju i raspoloženju, a orgazam igra značajnu ulogu u njenom održavanju. Tokom orgazma oslobađa se oksitocin (hormon ljubavi) koji smanjuje nivo kortizola (hormona stresa). Kada je kortizol visok (hroničan stres), on utiče na pojačanu proizvodnju sebuma koji začepljuje pore i dovodi do upale i izbijanja akni. Osim što reguliše stres, orgazam niveliše nivoe ostalih važnih hormona, kao što su estrogen i testosteron, što poboljšava elastičnost kože i usporava pojavu finih linija i bora. Blistava koža je ogledalo vašeg zadovoljstva, zdravlja i stabilnosti.

Zadovoljstvo i bolji san

Miran noćni san je temelj zdravlja i lepote, a orgazam i te kako doprinosi da bolje spavate. Kad ustanete odmorni i naspavani, nema podočnjaka, vaša koža se blago rumeni i delujete osveženo. Tokom sna, telo popravlja štetu izazvanu dnevnim stresom, povećava se protok krvi i obnavlja kolagen, koji je važan za elastičnost kože. Dobar san promoviše dobro zdravlje, pun energetski kapacitet i dugotrajnu vitalnost – to je vaše glavno sredstvo u održavanju mladalačkog izgleda i blistavosti kože. Orgazam pred spavanje – i spremni ste za odmor koji će vam obezbediti produktivan dan i svež izgled!

Samouverenost i lepota

Osećanje zadovoljstva je transformišuće – samosvest i samopouzdanje koje stičete u krevetu, reflektuje se na sve oblasti vašeg života. Blistava koža, osvetljena iznutra, vašom ljubavlju prema sebi i svom telu, koje vam donosi toliko uživanja – udaljena je za samo jedan orgazam. Jedan po jedan – ili više, ako ste razigrani – orgazam je način da brinete o sebi i svakako ne zavisi od toga da li imate partnera ili ne. Praktikujte vrhunski užitak kao što praktikujete vežbe – za bolju cirkulaciju, hormonsku ravnotežu, smanjenje stresa i dobar san. Osećaćete se dobro, samouvereno, zdravo i snažno – i to će se videti na vašem licu!

Pročitajte i ovo: Kako da postignete višestruki orgazam (da, moguće je!)

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Comments