5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Iako je kratka kosa u modi i čini se da ima milion varijacija na tu temu, tj. oblik frizure koje je čine zanimljivom i zabavnom i iznova drugačijom, duga kosa je duga kosa. Čak iako vam je dosadila, dobro razmislite da li stvarno želite drastičnu promenu. Evo nekoliko razloga da kosu ipak ostavite da raste.

Brrr!

Zima je glavni razlog da ipak ne kratite kosu, jer ako je hladno i vetrovito, kao što zimi ume da bude, osetićete na svojoj glavi svaki stepen te minus temperature! Još ako ste i zimogrožljivi – ni ne pomišljajte! I ne, nemojte se tešiti mislima da ćete nositi kapu – retko koja kapa stoji na kratku kosu!

Loši dani…

Svaka od nas preživela je bad hair day, i zna se da je lakše izaći na kraj sa dugom nego sa kratkom kosom. Dugu možete jednostavno vezati u rep, isplesti kiku, staviti maramu, traku ili kapu, ali sa kratkom kosom, uglavnom, to ne možete. Kratke frizure treba da budu vesele i čupkaste, a ne slepljene i sa “rupama” od spavanja. Ako nemate vremena da začas operete kosu… Gledajte šta ćete…

slika 147 A da se ošišam? Nikako!

Dobro razmislite da li ćete skratiti kosu – ona neće brzo porasti

Održavanje

Da se nadovežemo na prethodni razlog. Dakle, kratku kosu trebalo bi da perete svaki dan i svaki dan da je nameštate i stilizujete, u suprotnom ona će izgledati, kao što rekosmo malopre, slepljeno i pokislo. Da ne govorimo na šta kratka kosa liči posle spavanja… Duga kosa ipak iziskuje manje truda, i pranje triput nedeljno sasvim je ok.

Momci

U redu, ovo svakako ne treba da bude odlučujući razlog, ali hajde i to da pomenemo – muškarci više vole duge kose. Statistički gledano. Ali zar stvarno dozvoljavamo muškarcima da nam se mešaju u stil?!

Uvek možete skratiti kosu…

Ako baš mislite da će vam kratka kosa bolje stajati nego duga (npr. tankoj kosi mnogo bolje pristaju kratke frizure), onda samo napred. Ipak ne zaboravite bitnu stvar…

… trebaće joj mnooogo da ponovo poraste!

Slatku, osvežavajuću, novu frizuru možete da dobijete za nekoliko minuta, ali svoju staru dužinu nećete lako povratiti. Ne kažemo da nećete biti zadovoljni promenom i da ćete se pokajati, ali mi devojke se poznajemo, svakog sata nam u glavu dođe neka nova ideja! Ako vam tako odjednom padne na pamet da želite ponovo dugu kosu, znajte da ćete morati da budete mnooogo strpljive…

Dakle, za kraj, još jednom dobro razmislite. I šta god odlučile, nema kajanja!

Izvori fotografija: sengook.com, good-wallpapers.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice