Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Istorija i američki filmovi naučili su nas da  je san američke domaćiće iz pedesetih godina bila bela kuća sa belom drvenom ogradom, sva u cveću, po mogućstvu u predgrađu, veliko dvorište sa psom i decom koja trčkaraju okolo i divan muž koji sa aktovkom u ruci dolazi nasmejan kući s posla. Ok, ima istine u tome, ali nije baš san svake žene tog vremena bio da bude “očajna” domaćica sa petoro dece. Neke od njih su pored recepta za savršenu pitu mogle još štošta pametno da kažu. Na primer, kako da na što bolji način usrećite sebe i svog partnera i učvrstite vašu vezu.

Obratite pažnju na manire

Naravno da ne možete uvek da se ponašate po “bontonu”, to niko i ne očekuje od vas, ali trebalo bi da obratite pažnju na neke neprijatne, da ne kažemo ružne navike koje često praktikujete, a to su: upadanje u reč, prevrtanje očima, konstantno slanje smsova, psovanje. Probajte da ih ubuduće potpuno izostavite ili barem svedete na minimum kada ste u društvu željene osobe. Prikazujući se u najboljem svetlu, ohrabrićete sebe, a i druge da vašu vezu vide kao vrednu poštovanja. Kada vaš dragi vidi kako se lepo ponašate, bez sumnje će i on činiti isto.

Retro ideja: Iako vam, naravno, ne treba partnerovo odobrenje kada želite da kažete nešto, ponekad ipak treba biti suzdržan i ne daviti drugu stranu bla-bla pričama. Mislite o tome.

slika 1 domacice A kako su one to radile? Ljubavni saveti retro domaćica iz pedesetih

Da bi on bio džentlmen i vi morate biti dama

Izgledajte lepo za svog partnera

Kada umorne dođete kući s posla, podrazumeva se da jedva čekate da izujete svileni unihop i tesnu suknju i uskočite u udobnu koledž trenerku, ali imajte na umu da par vrećastih pantalona baš i ne obećavaju vrelu i strasnu noć u krevetu. Ne morate da obučete večernju haljinu dok spremate piletinu za večeru, ali farmerke, fina pamučna majica i malo sjaja na usnama će učiniti svoje. Možda ON neće ništa naglas reći, ali će svakako primetiti i znaće da ceni trud, a samim tim ćete se i vi osećati bolje. Ko zna, možda vas nagrada čeka baš u spavaćoj sobi.

Retro ideja: Čak i ako za večeru spremate minut pire i instant sos iz kesice, stavite neku vickastu kecelju da malo začinite ukus.

slika 2 domacice1 A kako su one to radile? Ljubavni saveti retro domaćica iz pedesetih

Malo sjaja na usnama može mnogo da učini

Jedite zajedno za trpezarijskim stolom

Ruku gore ako redovno jedete ispred TV-a. Pre ulaska kablovske televizije u skoro svaki prosečan dom, večera za trpezarijskim stolom udvoje, bila je glavni događaj, ne nešto što se dešava samo za godišnjice. Stoga, prvom prilikom kada ste oboje kod kuće, a imate dovoljno vremena, obedujte zajedno, za stolom, iz pravih tanjira, a ne kartonskih pakovanja kineskog fast-fuda. Razgovarajte uz večeru, neobavezno, o svakodnevnim stvarima. Otkrićete sasvim nov vid zbližavanja.

Retro ideja: Ugasite TV i nađite na internetu neku radio-stanicu koja pušta muziku pedesetih i šezdesetih. Zaplešite.

slika 3 domacice A kako su one to radile? Ljubavni saveti retro domaćica iz pedesetih

Postoji više načina da začinite večeru

Vratite spavaćicu u modu

Šta je napravljeno od svile i čipke i nesumnjivo je seksi? Spavaćica, naravno. Ona je bila neizostavni odevni komad dama s polovine prošlog veka (doduše, bili su to i vikleri, ali nećemo sad o tome). Zamislite osmeh na licu svog partnera kada lagano skliznete među čaršave u nečemu što istom lakoćom može skliznuti sa vas? Probajte.

Retro ideja: Iako je teško naći spavaćicu iz pedesetih, mnogo lepše varijante istih mogu se naći u skoro svakoj prodavnici veša.


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Editors choice