Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Takmičenja lepote za decu su sve popularnija, posebno u Americi. Ova, naizgled zabavna takmičenja, krajnje su opasna, što za decu koja učestvuju, što za publiku koja takvo ponašanje smatra prihvatljivim i usmerava svoju decu ka tom putu.

Vaspitavanje dece je najteže zanimanje na svetu. Zašto onda mediji taj zadatak sve više i više otežavaju ?

U takmičenjima poput “Toddlers and Tiaras”, česte su situacije da majke svoje devojčice stavljaju na dijete, pa je tako majka osmogodišnju devojčicu stavila na rigoroznu dijetu koja uključuje isključivo ishranu na bazi voća, kako bi za nedelju dana ušla u tesnu haljinu, jer bi u slučaju nedržanja dijete to bilo neostvarljivo, pošto bi devojčica prerasla skupocenu haljinu.

SNN1509AX 682 1065000a A od mame... botoks!

Kada smo kod osmogodišnjih devojčica, najekstremniji slučaj je svakako mala Britni (Britney Campbell) i njena mama Keri (Kerry), koja joj ubrizgava botoks i depilira noge, kako bi devojčica imala više šanse za pobedu na izborima. Majka se brani time što mnoge druge majke, čija deca učestvuju,  isto to rade, kao i time da se u industriji takmičenja u lepoti za decu  naglašava kako su bore na devojčicama nepoželjne.

Sara Burž (Sarah Burge), javnosti  poznata kao ljudska Barbi, ima pedeset godina i majka je troje dece. Drži svetski rekord za većinu kozmetičkih procedura  na koje je dala više od 500.000 funti kako bi imala savršeno lice i telo. Njena deca ne učestvuju u izborima lepote. Bez obzira na to, ona je svojoj šesnaestogodišnjoj ćerki Hani (Hannah Burge) još pre godinu dana dozvolila ubrizgavanje botoksa u lice.

SNN1509POL 380 1065002a A od mame... botoks!

Ali, Sara ne prestaje da šokira. Kako bi bila što uspešniji kandidat za “roditelja godine”, prvo je svoju šestogodišnju ćerku učila da igra na šipci, a zatim joj je za sedmi rođendan poklonila vaučer za silikone.

Naime, Sara je vlasnica striptiz bara, a smatra da to što njena ćerka igra na šipci predstavlja samo vid rekreacije  i odlično provedeno zajedničko vreme majke i ćerke. Mala Popi (Poppy) želi da postane zvezda kao što je Majli Sajrus (Miley Cyrus), koja takođe igra na šipci. Majka opravdava ćerku govoreći da je bolje da bude fizički aktivna nego da, kao većina dece, sedi ispred televizora i “taloži salo”.

Poklon za sedmi rođendan njene ćerke koštao je 6.000 funti, a pored vaučera devojčica je dobila i “princeza” žurku na kojoj su ona i drugarice dobile tretmane manikira, pedikira, šminkanja i friziranja. Devojčicama su urađene i lažne tetovaže, poslužen im je dečji šampanjac i torta vredna 250 funti.

Sara je za “The Daily Mail” rekla kako je Popi oduševljena, i kako jedva čeka da izgleda kao odrasla žena, a ako joj do šesnaeste dovoljno porastu grudi, vaučer može da iskoristi za neku drugu plastičnu operaciju.

Sara naglašava da nije licemerna i da je, ako je već ona uradila toliko operacija, normalno da to dozvoli i deci, kao i da je bolje da to rade pod njenim nadzorom, nego njoj iza leđa. Majke su spremne na sve, zaista je tako.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Editors choice