Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Aerodromi. Jedno od ultimativnih ne-mesta današnjice. Sastajemo se, rastajemo, plačemo, smejemo, dočekujemo, čekamo, ispraćamo, spavamo, jedemo, a zapravo smo tu samo u prolazu, samo kada putujemo. A putovanje ume da bude iscrpljujuće, sa svim gore navedenim a i bez njega, i čak kada je i najbolje na svetu ume da zamori. Od odloženih ili još gore otkazanih letova, do neudobnih stolica na aerodromu no kao i svuda u životu, u kiši se prepozna sunce, ima svetla na kraju tunela, ima lounge na aerodromu. To vam je jedna od glavnih poslovica. I ona po airport loungeu se grad poznaje. Dakle, u opštoj gunguli i metežu postoji jedna oaza mira i uživanja pod milim zvučnim imenom lounge, gde možeš da budeš sigurna da ćeš pojesti sjajan obrok pre leta, ili malo odmora, a u nekim ozbiljno dobrim varijantama spa tretman, champagne bar ili bazen su takođe mogućnost. E pa, baš te, najluksuznije koji eto tako slučajno imaju i najbolji dizajn smo okupili na našoj “oaza u haosu” listi. Stoga, ako se nađeš na nekom od ovih aerodroma, i u sred nekog “izgubljenmijeprtljag” rasula, udah izdah i znaš gde da se uputiš.

Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt International aerodrom

Smešten u sopstvenoj zgradi, Lufthansa First Class Lounge zaista predstavlja mesto za odmor iz kog nikad nećeš poželeti da odeš, a još ako si dizajnofil aka ooozbiljan zaljubljenik u dizajn onda sva je prilika da ćeš poželeti malo da budeš kao u onom filmu kad je Tom Hank živeo na aerodromu. Nemački dizajn studio Hollin + Radoske potpisuje ovaj prostor koji je prava oda minimalizmu i color-block dizajnu. Neverovatan dizajn u kombinaciji sa ličnim asistenom, sobom za dremkanje i barom sa slatkišima, ovaj lounge je za evropsku elitu i sve one koji se osećaju tako… i mogu to i finansijski da isprate. Plus, posebna nestvarno zanimljiva igraonica za decu, čini zaista da ni jedan put ne bude naporan.

American Express Centuiron Lounge, Hong Kong International aerodrom

Vrhunac luksuza sa takvim nameštajem, da bi svaki salon nameštaja svetskog nivoa pozavideo na odabiru. American Express Centurion Lounge u Hong Kongu ima sve od Tom Dixon svetala do po narudžbini rađenih Bertoia barskih stolica i Eero Saarinen stolova i čitavo mesto odiše atmosferom pravog showrooma pre nego aerodroma.

Editors choice