Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Predstavljamo vam najbolje i najlepše prodavnice čokolada. Ako se nađete u nekom od ovih svetskih gradova, nemojte propustiti da ih posetite. Oduševiće vas samim izgledom ali i velikim izborom ukusnih polastica.

Patrick Roger – Pariz

Patrik Rodžer ima reputaciju kao Roden (François-Auguste-René Rodin) i nikad se ne zna kakvu će skulpturu od čokolade da izloži i prezentuje u  svojoj radnji u ulici La Madeleine. Rodžer koji je jednom pokušao da napravi slona u prirodnoj veličini celog od čokolade, tretira čokoladu kao sirovinu koju pretvara u džinovske kreacije ili umotane slatkiše metar dugačke kutije. U saradnji sa modnim dizajnerom Karlom Lagerfeldom napravio je i čitav hotelski apartman od čokolade.

patrick roger Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Poznat po skulpturama od čokolade

100 percent chocolate – Tokio

Znate one priče gde je sve napravljeno od čokolade i slatkiša? E pa ovaj kafić je njegova prava verzija. Velika otvorena kuhinja je u centru pažnje, u blizini su veliki mermerni stolovi upareni sa stolicama boje kestena da popune prostoriju i neverovatan plafon koji podseća na ogromnu tablu čokolade. Kaleidoskopski raspored čokolada jarkih boja stoje ponosno na policama, možete uživati u njima i u samom ambijentu kafića ili ih kupiti i poneti.

100 percent chocolate cafe Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Plafon koji podseća na ogromnu tablu čokolade

Maison Cailler – Švajcarska

Od 1819. Maison Cailler je proizveo legendarnu čokoladu u planinama Švajcarske. Njegova fabrika je mala struktura od drveta prepolovljena staklenim zidom koji otkriva smelo modernistički enterijer. Koliba, koju je kreirao francuski dizajner Metju (Mathieu Lehanneur) i arhitekta Ana (Ana Moussinet), služi kao centar dobrodošlice gde gosti otkrivaju svoju ”čokoladnu ličnost” kroz degustaciju uzoraka sa različitim količinama mleka, karamela, oraha, voća, cveća, vanile i kakaa.

maison cailler Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Mesto gde ćete otkriti svoju ''čokoladnu ličnost''

Royce – Njujork

Nedavno otvoren ogranak Japanskih prodavnica čokolada Rojs u Njujorku, je elegantan i minimalističan. Bela prostorija ukrašena izlogom šarene ponude čokolada kompanije. Zastupljen je visok kvalitet proizvodnje i strogi standardi higijene. Njihova politika je da stalno reaguju na zahteve kupaca i proizvode slatkiše sa beskompromisnim standardima.

royce Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Elegancija i minimalizam

Oriol Balaguer – Madrid

Osetljivost, percepcija, luksuz i kreativna sofisticiranost. Oriol Balaguer predstavlja simbiozu između pripreme i kuvanja. Arome i teksture koje vizuelno oduzimaju dah kombinuju njegovo znanje i iskustvo. Oriol ima zadatak da stvori izvrsnu čokoladu koje omogućavau da u meniju bude ekskluzivnosti, a navodi kako inspiraciju pronalazi u arhitekturi.

oriol balaguer Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Inspiraciju pronalazi u arhitekturi

Les Marquis de Ladurée – Pariz

Raskošni enterijer ove prodavnice slatkiša može se meriti sa obližnjim prodavnicama nakita. Moderan dizajn kombinuje grafički senzibilitet XXI veka i veličanstvo Kralja Sunca.

laduree Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Raskoš ove prodavnice će vas obuzeti

Mast brothers – Bruklin

Ručno rađena čokolada je njihovo životno delo. Dizajnirana i priređena od braće Rika i Majkla Masta, prikazuje da ono što je staro ima novi osećaj, kao što najbolje prikazuju šarmantnim dezenom pakovanja firme. Čokolada je poreklom iz celog sveta ali i njihove kuće, pa prave miks.

mast brothers Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Staro, sa novim ukusom

Melt – London

Ova prodavnica čokolade, koju je stvorio londonski dizajner Majkl Bojd, svetla je, vazdušasta i osvežavajuće jednostavna. Otvorena i izložena kuhinja dozvoljava posetiocima da posmatraju zanatlije na poslu i izaberu neki od svežih slatkiša – za razliku od većine ostalih gde drvenim kleštima izaberete čokoladu koja vam se sviđa iz već postavljnog aranžmana.

melt Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Otvorena kuhinja i sveži slatkiši vama na raspolaganju

Jacques Genin – Pariz

Kada zakoračite u ovu besprekornu prodavnicu u pariškom naselju Marais, nikada ne biste pretpostavili da ste ušli u dom čoveka poznatog kao pobunjenika. Aerodinamičan dizajn za šik prostor smešten u XVII vek jasno drži fokus tačno tamo gde treba da bude – na čokoladu.

jacques genin Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Jasan fokus

Mary Brusseles

Ako vam unutrašnjost ove prodavnice izgleda kao pogodna za kralja, upravo to i jeste. Proslavljeni prodavac čokolade održao je ”Kraljevski nalog” još  1942, i bio je jedan od najcenjenijih u Belgiji – tj u svetu od otvaranja 1919. Ali sav sjaj pozlaćenih zidova još uvek ne može da zaseni rukom pravljene praline.

mary Ajde vodi me u prodavnicu slatkiša

Ništa ne može da zaseni ove slatkiše


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Editors choice