“Rotaract Club” Novi Sad poziva vas da zajedno napišemo još jednu priču sa srećnim krajem. Priču u kojoj ćemo zajedničkim snagama pomoći malim herojima da savladaju svoju aždaju! Doniranjem dečije knjige doprinećete opremanju biblioteke i boravka u dečijoj bolnici u Novom Sadu, a posvetom poželite mališanima ono što se ne može kupiti – zdravlje!

“Rotaract club” Novi Sad osnovan je još 1996. i u proteklih nekoliko godina uspešno je ostvario projekte: Žuta linija – korak nazad za kulturu, Rampe – pristup za sve, Pomoć školi “Bratstvo” – za socijalno ugroženu decu i decu ometenu u razvoju u Bečeju, Slatka žurka – prikupljanje slatkiša za decu i mnoge druge. Danas broji 25 aktivnih članova koji se zalažu za kulturu, etiku, prava ugroženih i filantropiju.

Prostor namenjen za biblioteku i dnevni boravak u dečijoj bolnici zahvaljujući akciji “Bajka na dar” renoviran je, okrečen, opremljen nameštajem, televizorom, radijom, DVD plejerom i on čeka samo još na vaše knjige ne bi li bio dovršen.

U petak, 12. aprila, u klubu “Giardino” u Novom Sadu povodom ove akcije biće organizovana žurka, a na ulazu će stajati kutija za vaše donirane dečije knjige.

bajka na dar zurka u Giardinu Akcija: “Bajka na dar”

Dobar povod za super provod!

Kutije će biti postavljene od 15. aprila i na departmanu za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta i u “City hostel”-u u Novom Sadu.

O drugim mestima na kojima će se kutije nalaziti biće obaveštenja na Facebook stranici – Rotaract club Novi Sad.

“Rotaract club” vas poziva da se priključite i proširite glas o ovoj akciji – jer tako ćete pomoći da deca, koja imaju tu nesreću da moraju deo svog detinjstva da provedu u bolnici, mogu neko vreme da zaborave na svoje nedaće i zabave se u prostoru namenjenom isključivo za njih i njihovu maštu!


Katarina Mitrović studira biologiju, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da o tome piše. Omiljeni citat je od Oskara Vajlda: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati.”

Comments