Ako ne znaš kako da prepoznaš onog kome se vredi posvetiti, kome smeš potpuno da se predaš i za koga vredi da se boriš, jer više ne veruješ svom srcu, koje je previše puta volelo pogrešno osobe i više ne veruješ da postoje oni koji su vredni rizika – izađi van zone svog straha, kao i svojih uobičajenih tipova i prepoznaj onoga ko je dostojan. On ima većinu sledećih osobina:

Ima manire

Ne dozvoljava ti da platiš, otvara ti vrata, pridržava stolicu i kaput, pita te da li ti je udobno, pripaljuje ti cigaretu, donosi cvet… Džentlmensko ponašanje nikada ne izlazi iz mode, ali to nije samo ponašanje, nego izraz nežne pažnje i istinske zainteresovanosti. Onaj kome je stalo, nikada ne prestaje da se ponaša kao džentlmen, jer on to i jeste.

Ponaša se zaštitnički

Prati te kući, ne samo zato što tako rade dobri momci, nego da se uveri da si bezbedno stigla. Ponaša se tako da si potpuno sigurna da je spreman da te zaštiti u svakom trenutku i da samo treba da mu se požališ.

ljubav 1 4 Ako ima ove kvalitete – nemoj ga izgubiti!

Spreman je da iskorači iz svoje zone komfora zbog tebe

On ima ustaljene načine na koje nešto radi, prosuđuje, donosi zaključke. Ali on je spreman da te načine preispita, prilagodi i uskladi sa tvojim potrebama i tvojim načinima. U stanju je da napravi kompromis, pa čak i da potpuno prihvati da sa tobom stvari funkcionišu drugačije od onoga što je on do sada poznavao. On uči, a svako ko uči, stalno izlazi van zone komfora.

Ne ostavlja te da čekaš

On odgovara na poruke, zove te prvi, a kad ne može da odgovori na tvoj poziv, ubrzo se javlja da ti objasni zašto nije mogao odmah da se javi. I to ne čini pod pritiskom, nego zato što je jedino tako u redu i fer.

Comments