Jedini način da pronađeš i doživiš ljubav, jeste da nastupaš otvorenog srca. Ali postupajući tako, povredila si se mnogo puta, uložila mnogo energije i emocija u pogrešne muškarce, razočarala se, obeshrabrila, umorila. Kako da zaštitš sebe, obnoviš energiju i povratiš veru u ljubav? Pokušaj da uvedeš ovu vrstu discipline u svoj ljubavni život.

Izbegavaj muškarce sa očiglednim manjkom samopouzdanja

Ako nije siguran u sebe, ne vrednuje sebe dovoljno, on ima suviše problema da bi mogao da izgradi vezu u poverenju i poštovanju. Kako se odnosi prema sebi, tako će tretirati i druge, odnosno tebe. Sa takvima imaš dovoljno iskustva i znaš da iza nedostatka samoljubavi i samopoštovanja vreba – izdaja. A uz nju idu sve one opterećujuće stvari kao što su ljubomora i posesivnost, za koje mnogi pogrešno smatraju da su deo ljubavi. Ova osećanja pripadaju strahu i u zdravom odnosu svedena su na minimum.

Uveri se da su vam vrednosti slične

Naročito je važno da vam se poklapaju vrednosti koje se tiču veze, odnosa, braka i porodice. Ne možeš se uklopiti u nečiji suviše patrijarhalan sistem vrednosti, ili u nečiji nekonvencionalan ili čak anarhičan, ako to nije ono u šta ti veruješ i čime se rukovodiš u svom životu. Potrebno je da o najvažnijim pitanjima zajedništva imate slične stavove, jer je to ono što održava vezu na duge staze.

veza2 2 Ako radiš ove stvari, nikad se nećeš zaljubiti u pogrešnog
Comments