Alergije na hranu česta su pojava, a mogu postati i neverovatno ozbiljan problem.

Samo zbog dijagnoze da ste alergični na neku vrstu hrrane, ne znači da morate da prestanete da uživate u njoj. Ljudima sa utvrđenom alergijom, često je lakše da se hrane po restoranima. Ipak, svakako predstavlja napor kada se radi o potrebama za određenom hranom.

Ako vi ili neko iz vaše familije pati od neke alergijske reakcije, ovi jednostavni saveti daće vam željeni mir.

Saznaj sve o alergiji koju imaš

Znanje je ruka spasa. Uvek bilo i biće. Možda je ovo logičan savet. Treba upoznati alergiju. Znati šta je izaziva, koji su simptomi i šta treba da se uradi u slučaju reakcije. Razgovarajte sa svojim lekarom i informišite se na vreme.

Uradi svoje lično istraživanje

Lekari specijalisti najčešće vas upute na ono što bi bilo najbolje jesti. Ipak, vi uradite i svoje lično istraživanje. Potražite restorane koje biste mogli posećivati, a na internetu pronađite recepte sa hranom koju možete jesti. Sami kreirajte svoj meni. Tako je najbolje.

Rezervišite svoje mesto na vreme

Ne dozvolite da ishrana strada. Ne stavljajte redovni obrok na poslednje mesto. Redovno se hranite i rezervišite mesto ukoliko se hranite po restoranima. Punog stomaka, sve je lepše.

Slika 124 Ako ste alergični na neku vrstu hrane, imamo rešenje za vas

Lepše se uživa kad se zna šta se i gde konzumira

U restoranu, pitajte

Ništa ne treba raditi na svoju ruku, pa ni kad je hrana u pitanju. Konsultujte se obavezno sa kuvarom koje sastojke hrana sadrži. Ne dozvolite da vas alergija iznenadi.

Posle obroka

Kada ste uživali u jelu, zapitajte se da li možete napraviti sličan obrok kod kuće i da li sa malim eksperimentisanjem možete svoj život i ishranu učiniti lepšim. Svakako da to neće škoditi.

Slika 217 Ako ste alergični na neku vrstu hrane, imamo rešenje za vas

Razmišljajte o sebi i svom zdravlju

Izvor fotografija: luxlife.rs


Violeta Stojanović

Comments