Drugarica mi je skoro došla i plakala, pričala, šta sve ne, o tome kako je jedan dečko vuče za nos već nekoliko nedelja. To me je nateralo da razmislim uopšteno o odnosu koji danas muškarci imaju sa ženama. Gledam neke filmove, slušam priče i nije mi jasno kako se sve promenilo. Mogu sada da tugujem i da vam pričam o tome sledećih stranu i po, ali mislim da je pametnije da vam dam nekoliko saveta koje sam dala i drugarici. Nemojte da dozvolite da plačete zbog nekoga.

slika117 Ako ti je stalo, trudi se još malo

Dajte mu sve što želite, ali pomalo

On neće biti džentlmen i neće se truditi ako mu date sve na tacni. Nemojte u naletu strasti, njegove lepote/duhovitosti/šarma/toga što vas podseća na bivšeg da zaboravite na sve i da trčite koliko vas štikle nose za njim. Neću reći onu izvikanu: “Pustite neka on trči za vama”.

Pa, pobogu, nije ovo maraton. Sve što treba da uradite jeste da mu dajete na kašičicu i da probate da kontrolišete ono malo zlo – jezik. Nekada ume da nam izleti neka neodgovarajuća, njima zastrašujuća rečenica, najčešće ona od dve reči, sedam slova… Znate već.

Ne znam što ih to toliko uplaši. Verovatno misle da ste ludača koja će se zalepiti za njih. Da, verovatno je to u pitanju.

Svi oni žele devojku, ali žele i slobodu. Ako ste dovoljno pametne, daćete mu oba. Jer, posle nekog vreme, utvrdićete da i vama treba to isto.

Slika219 Ako ti je stalo, trudi se još malo

Dopustite sebi luksuz da uživate

Sledeće. Nemoj da mu daš, daj mu. Pustite vi te priče. Dajte mu slobodno. (Nema na čemu muškarci, nema na čemu). Ali, pažljivo s tim. (Znali ste da ima neka caka, priznajte.)

Bilo da ste na prvom ili desetom sastanku, kada ste odlučili da ćete da ga obradujete tako što ćete provesti noć/podne sa njim u postelji, nemojte konstantno da mislite na to da njemu bude lepo. Vi ste tu da sebe oslobodite od tenzije. Kada obavite sve što ste imale da obavite, idite kući. Makar vas molio da ostanete, posebno ako vas je molio da ostanete. Morate napraviti granicu, mora da želi još.

Isto tako, da biste prepoznale onog koji želi samo da vas iskoristi, evo njegovih karakteristika:

Zove vas uvek neplanirano, u poslednji minut. Kad se vidite, priča vam koliko ste lepa, pametna uspešna devojka, po mogućnosti spava sa vama i onda se na vašu prvu sledeću poruku pravi lud, sve do sledećeg puta kada će da vam se izvinjava i govori kako je bio u gužvi ili već bilo koji drugi razlog, trepnuće, i odvesti vas na večeru ili piće da se iskupi. Hajde Jovo nanovo.

Zato ih naterajte da vam pokažu koliko im je stalo. Primetićete razliku.

slika36 Ako ti je stalo, trudi se još malo

Ne zaboravite, sreća prati hrabre

Mnogo njih uošte ne zna šta hoće i držaće vas na nekoj relaciji toplo-hladno. Čim primetite da ide u tom smeru, otkačite to. I, makar vas posle tražio, sav kao odlučan, ne zaboravite na činjenicu da je to verovatno njegov ego, pa pažljivo sa tim.

Obično svi gorepomenuti saveti važe za početak veze, kombinacije ili šta već to vaše bilo. Sve vam se svodi na to da, kada je dobar, treba da ga pohvalite, pokažete mu koliko vam je stalo i koliko lepo može da vam bude, a kada je loš i kada vas povredi, da budete oštre i da ne popuštate.

Mnoge devojke danas zaborave da drže do sebe. Tri puta merite, jednom secite.

Znam da mnoge ne vole ove igrice, tipa, malo ga izbegavaj, ne davi ga porukama i slično, ali to zaista tako ide. Ko je probao, zna da je veoma teško naći momka kome možeš da kažeš sve što misliš u datom trenutku, a da te on razume i da te čuva, poštuje kako bi trebalo.

On vam već pokazuje da mu je stalo ako vas sluša, ne guši vas, ali je tu kada je potreban. Voli vas i poštuje svuda, bili sami ili u društvu. Devojka koja ima ovakvog dečka nije srećnica, samo je pametna i hrabra.


Marina Marinković ne može da zamisli dan bez smeha, muzike, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vlada Georgieva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste.

Comments