Kaže se da je čovek bogat onoliko koliko putuje. Ne znam koliko je to tačno, ali verujem da ima istine. Svaka nova destinacija koju posetimo u nama ostavi neizbrisiv trag i neopisiv utisak i upravo u tome i jeste sva draž putovanja. Ni sa jednog puta mi se ne vratimo isti – naši pogledi na život i svet se sa svakim novim pređenim kilometrom makar malo šire.

Koja je vaša destinacija iz snova? Da možete da birate, gde biste otputovali? Ako niste sigurni da znate odgovor na ovo pitanje, pronađite inspiraciju u mestima koja su, makar sudeći po društvenoj mreži Pinterest, najpopularnija i koja obavezno morate posetiti ukoliko volite putovanja.

Pariz, Francuska

Na prvom mestu se, sasvim opravdano, nalazi Pariz. Prestonica Francuske prosto važi za jedan od najromantičnijih gradova na svetu i retke su osobe koje ne bi volele da posete ovo mesto. Uostalom, Pariz je uvek dobra ideja, zar ne? Na Pinterestu se fotografije Pariza uvek rado “pinuju” pa možemo da zaključimo da je ovaj grad nepresušna inspiracija za ljubitelje umetnosti i fotografije.

paris1 Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!

Ajfelov toranj, Pariz, Francuska

Konkretno, ako ste u poseti Parizu, obavezno obiđite, zapravo, popnite se na Ajfelov toranj. Iako ima ljudi koji će reći da ova građevina nije “ništa specijalno”, pogled koji se pruža sa nje je neverovatan!

paris 2 Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!

London, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Prstonica Engleske je još jedan grad koji svakako vredi posetiti zbog fantastične arhitekture, kulture ali i sveg tog britanskog šmeka. Šta, vi ne uživate u njihovom akcentu?! A i morate priznati da su njihove čuvene crvene telefonske govornice tako simpatične!

london Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!

Njujork, SAD

Kada kažemo Amerika, u glavi nam je – Njujork! Koliko god voleli ili ne voleli ovu zemlju, zaista je vredi posetiti i otkriti što više njenih čari. Pa makar posle shvatili da je Srbija prava zemlja za vas! Prvi na spisku, naravno – Njujork – simbol urbane kulture i modernog života u kome je sve dozvoljeno.

new york Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!

Ejbraham jezero, Kanada

Kanada je sama po sebi neverovatna zemlja, naročito ukoliko volite zimu i sneg, jer su nam to nekako prve asocijacije kada pomenemo ovu severnoameričku državu. Ovde svakako treba pomenuti i neverovatno zaleđeno jezero Ejbraham koje krije mnoštvo plavkasto-belih balončića zamrznutih ispod površine leda. A ova pojava je zapravo rezultat “rada” bakterija koje žive u jezeru, hrane se algama, a potom ispuštaju gasove metana koji se u zimskom periodu lede i stvaraju ovaj očaravajući prizor.

jezero Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!

Plava laguna, Island

Reč je o najposećenijoj i najpopularnijoj turističkoj atrakciji na Islandu koja je zapravo nastala sasvim slučajno. Lokalno stanovništvo je primetilo da otpadna voda iz geotermalne elektrane koja puni polja koja je hiljadama godina oblikovala lava, ima lekovit učinak za njihovu kožu, pa su tako malo po malo, tu vodu pretvorili u svetski poznate banje. Zanimljivo, zar ne?

plava laguna Ako voliš putovanja, ova mesta OBAVEZNO poseti!
Comments