Nikoga ne možeš navesti da te voli. Čak i ako on uviđa da si osoba vredna ljubavi i poštovanja, on ne može da zapoveda hemiji i da počne silino da te želi i da se zaljubi, ako ništa ne oseća. Ukoliko te je ostavio, a ti još uvek očekuješ da ćete se pomiriti, prestani da lažeš sebe – imao je svaku priliku i da je hteo da ostane sa tobom, ne bi ni raskidao. Možda je on slepac, koji propušta životnu šansu, ali ti mu ne možeš otvoriti oči – ako hoće da bude sa tobom, biće. Ako neće, nećeš moći da mu objasniš zašto bi baš trebalo da pokuša. Sagledaj svoj deo u celoj priči i završi priču. Glupo je živeti u nadi, jer to uopšte i nije življenje.

Pitaj ga direktno

Spremnost da nekog pitaš nešto konkretno i direktno, uključuje spremnost da čuješ odgovor koji ti se uopšte neće dopasti i koji nisi želela da čuješ. Istina je uvek neprijatna i uvek lekovita. Lekovi su uglavnom gorki i gadni. Pitaj ga. Da li da ga čekaš, jer ti misliš da treba da budete zajedno i da će se to možda desiti ako budeš strpljiva. Da čuješ šta će ti reći. I nemoj da tumačiš njegovo nastojanje da bude ljubazan i da te ne povredi kao obećanje. Slušaj ono što dolazi posle ALI. Kad ti kaže da si ti super i vrlo draga osoba i da zaslužuješ mnogo više, ali da on nije u stanju da odgovori na tvoja osećanja i da ne želi da ti daje lažnu nadu… Sve ispred ALI je kićeni uvod, a iza – odgovor koji si tražila, iako nije taj koji si htela da čuješ.

veza Ako zaista želi da bude sa tobom, NIŠTA ga ne sprečava

Prestani da ga čekaš

On sad tako kaže, ali promeniće se, predomisliće se, shvatiće da ne može da nađe bolje i vrednije – ovako se bivši drže pijavičkim vezama za naše srce i nikad ih se ne oslobodimo. Koliko dugo već niste zajedno? Pa šta ako ste se povremeno viđali, imali seks, održavate kontakt? To nije veza i ti to dobro znaš. Pa šta ako ti nemaš ni jednu ozbiljnu vezu, a nema je ni on? Pa šta ako je tebi jasno da vas dvoje treba da budete zajedno i da je glupo što ste uopšte i raskidali? On to ne vidi na taj način. Možda je njemu bolje nego sa tobom, iako to ne izgleda tako. Uostalom i o tome možeš da postaviš konkretna pitanja. Odgovori će biti još bolniji, nego kada te odbija neko ko te nikad nije ni voleo. Ups – a možda ćeš shvatiti da te ni bivši nikada nije voleo. Nije li krajnje vreme da prestaneš da čekaš da se on predomisli?

Comments