5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Aktivan život

Aktivan život

Sinoć je u prostorijama “Info Room”-a održana konferencija za novinare i koktel povodom početka projekta “Klub Aktivan život”, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i uz podršku Kancelarije za mlade gradske uprave grada Beograda.

Samostalni savetnik u Ministarstvu omladine i sporta gospođa Vesna Vidojević govorila je o značaju podrške državnih institucija na projektima kao što je “Klub Aktivan život”, ali i o sprovođenju strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji. Istakla je da je dugoročni cilj Ministarstva omladine i sporta poboljšanje položaja i unapređenje kvaliteta života mladih, kao i da Srbija bude zemlja iz koje mladi neće odlaziti, a zajednički zadatak vladinog i nevladinog sektora je da im to omogućimo kroz mere koje će doprineti poboljšanju njihovog položaja.

konferencija1 Aktivan život

Neki od projekata koje je “Aktivan život” realizovao su i “Aktivno leto” u Beogradu i “Prvi pokret”

“Naša vizija je da Srbija postane zemlja u kojoj će mladi aktivno učestvovati u svim sferama društvenog života, a pre svega u kreiranju i sprovođenju politike za mlade. Naša obaveza je da ih u tome podržimo kroz splet različitih programa, mera, aktivnosti u svim oblastima ključnim za politiku mladih”, rekla je gospođa Vidojević.

Milena Berić, konsultant za komunikacije na projektu, upoznala je javnost sa misijom, ciljevima, partnerima i aktivnostima “Aktivnog života” – od svog osnivanja 2009. godine do danas:
“Klub Aktivan život okuplja aktivne osobe koje prihvatajući, podržavajući i upražnjavajući aktivan životni stil preuzimaju odgovornost za promenu, kako u sopstvenom životu, tako i u svojoj bliskoj društvenoj sredini. Clij “Kluba” je da podstiče i motiviše mlade na aktivan odnos prema svom telu kroz sport, rad na psihološkom razvoju, razvoj kulturnog bića i na društveni aktivizam, svojstven prirodi mladog čoveka. Naša misija je da kroz projekte i direktan rad sa mladima, nuđenjem sistemskih rešenja i umrežavanjem bitnih aktera na društvenoj sceni doprinesemo razvoju društva i ostvarenju naše vizije koja podrazumeva “Aktivan život” – kao savremeni koncept kulture življenja.

Partneri u ostvarivanju naše vizije su: Ministarstvo omladine i sporta, GIZ, Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda, Dom Omladine, Savez za rekraciju i fitnes Srbije i BCIF.

Neki od projekata koje je “Aktivan život” realizovao su i “Aktivno leto u Beogradu” i “Prvi pokret” – kada je stotine mladih prošlo kroz programe rekreacije i edukacije o zdravim životnim stilovima tokom leta 2010. i 2011. godine; “Trčanje.rs” – projekat koji je od osnivanja 2009. godine do danas postao najuticajniji online magazin o trčanju i zdravim stilovima života; “Road Runners Club Trčanje.rs” – projekat koji okuplja mlade ljude koji se bave rekreativnim trčanjem, i koji je posvećen razvoju vrhunskih programa i najprijatnije atmosfere za rekreativno trčanje.”

 

Sa detaljima projekta koji će biti realizovan u naredna tri meseca, javnost je upoznao Ivan Radenković, vođa projekta “Klub Aktivan život”. Aktivnosti obuhvataju:

Servisi za mlade:

  • Profesionalna orjentacija – mladi mogu da se informišu, posavetuju i učestvuju u radionicama na temu profesionalne orjentacije. Program realizuju studenti psihologije, pedagogije, andragogije i socijalnog rada.
  • Fitnes koučing – gojazni mladi dobijaju uslugu vršnjačkog koučinga i fitnes treninga od studenata DIF-a na praksi.

Otvorene aktivnosti:

  • Čitalište pričalište – čitalački klub;
  • NVOlogija – predstavljanje omladinskih organizacija;
  • Free bioskop – filmske radionice;
  • Put pod noge, bre – klub mladih koji vole da putuju;
  • Muzička laboratorija – ciklus muzičkih radionica.

Editors choice