Redakcija Wannabe Magazine-a juče je ekskluzivno intervjuisala princa Aladina odmah po njegovom sletanju iz Agraba. Kako beogradski aerodrom “Nikola Tesla” nema piste za ćilime, pilot JAT-ovog aviona koji je trebalo da leti za Berlin dobrovoljno je otkazao let kako bi ustupio mesto sletanja svom omiljenom crtanom liku.

Dragi Aladine, da li si imao ugodan let do Srbije? Videli smo da je tvoj ćilim izuzetno brz. Da li ti se dešava da ti pozli od tako brze vožnje i koliko je ćilim zahvalno prevozno sredstvo?

Nisam ni osetio putovanje! Još prvi put kad sam seo na Ćilija, odmah smo se uklopili. Pre nego što sam postao princ, moj život skitnice bio je uzbudljiv svaki dan. Redovno sam skakao sa zgrade na zgradu, bežao od Žafarovih žandara, krao hleb i jabuke, pentrao se po tezgama, tako da se nikad nisam plašio visine ili toga da ću slučajno pasti sa Ćilija. Ako bi se i desilo da padnem, znam da bi me moj drugar uhvatio. Imam potpuno poverenje u njega. Volim brzinu i opasnost, pa zato uživam u svakoj vožnji. Čak se i Radžar, Jasminin tigar, navikao na Ćilijevu vožnju, iako se plašio poput neke mačkice.

Družina na okupu Aladin: Svako ima pravo na svog dobrog duha iz čarobne lampe

Družina na okupu

Mnogi naši čitaoci bi voleli da se provozaju na letećem ćilimu. Da li znaš gde se danas prodaju leteći ćilimi?

Moraju da znaju da ovo nije kojekakav ćilim i da ne može svako da ga ima. Ja nisam ni sanjao da ću umesto kamile imati ovakvo nekakvo čudo od letelice. Verovatno kao što niko nije pre mene probudio Duha 10,000 godina, isto tako neće naći ni sličan ćilim. I moram da naglasim da se prema Ćiliju ne mogu ophoditi kao prema običnoj krpari, zato što on nije to. Na prvom mestu on je moj drug i to što me vozika svuda po svetu, samo dokazuje koliko je velika naša prijateljska ljubav.

Da li je leteći ćilim nekada bio ljudsko biće ili je oduvek tako magičan?

On je i dalje čovek, samo što se to ne vidi zbog njegovog “tekstilnog” izgleda. Dok je imao ljudsko telo, bio je najbrži čovek na celom svetu. Pokušavali su da ga uhvate, ali nikome nije pošlo za rukom dok prokleti Džafar nije uspeo da mu oduzme slobodu. Ona njegova ptičurina Jago leteo je iznad Agraba i otkrio mesto gde se Ćili skrivao. Onda su ga Džafarovi žandari uhvatili i on ga je iskoristio u svoje podle svrhe. Pretvorio ga je u ćilim želeći da ga ponizi i da se posluži njime, a onda možda i da ga ispara ili baci.

Da li i dalje imaš neraščišćene račune sa Džafarom?

Sva sreća, pa smo uspeli da ga zarobimo u lampu. Ko zna da li će ga iko ikada naći. Dobri Duh ga je tako fino bacio na drugi kraj planete. (Kroz smeh) Možda je i odleteo sa Zemlje. Uostalom, sam je kriv za to. Ja ga nisam terao da zaželi da bude duh i ujedno rob lampe. Isuviše se zaneo u želji da može da bude gospodar svega živog na planeti. Toliko je bio zaslepljen da je shvatio da time što će biti duh mogu da mu se ostvare sve želje. Međutim, prevario se. On kao duh može samo da ostvaruje tuđe, ali ne i svoje želje. Čisto sumnjam da će naleteti na nekog gospodara koji će hteti da oslobodi takvu ništariju!

Dobri Duh je Džafara tako fino bacio na drugi kraj planete.  Aladin: Svako ima pravo na svog dobrog duha iz čarobne lampe

“Dobri Duh je Džafara tako fino bacio na drugi kraj planete.”

Da li bi mogao da pomogneš ostatku sveta i kažeš gde možemo da pronađemo čarobnu lampu?

Nadam se da postoji još neka čarobna lampa osim ove sa Džafarom. Savršeno bi bilo da ta lampa ima tako dobrog duha kao što sam ja imao. Verujem da postoji, a može se naći samo ako vam je tako suđeno, ako u tom trenutku imate žarke želje kao što sam ja tad želeo da dođem do Jasmininog srca i ako se tad tome najmanje nadate. Svakako, nemojte da sedite i čekate da vam lampa padne s neba, već pokušajte tog dobrog duha da nađete u sebi i vama dragim osobama. Tako će vam se sve želje ispuniti. Meni je sad tako i srećan sam kao i kada sam bio gospodar čarobne lampe.

Kako bi, po tvom mišljenju, ovaj svet izgledao kada bi svako imao svoju čarobnu lampu?

Na prvi pogled to deluje da bi bilo sjajno! Mada, tako bi se svima ostvarile samo tri želje. Svako ima pravo na ispunjenje svih želja i fantazija. Duh iz lampe ne može nikog da natera da se zaljubi u vas, a vi to možete i sami, samo treba da verujete u sebe. Lampa nije ni toliko moćna da vrati nekog iz mrtvih. Naravno da niste ni vi, ali možete nekog da nosite u srcu ceo život i tako će ta osoba biti uvek živa za vas.

Da li je svako zaslužio da pronađe čarobnu lampu ili su potrebni određeni kvaliteti? Ili je samo stvar sreće?

Odlično i vrlo teško pitanje. Sada ste me zatekli. Sigurno je da sreća najviše utiče. To se po mom mišljenju prvo najbolje vidi. Ja sam uvek imao više sreće nego pameti. Uvek sam uspevao da se izvučem i u najvećim nevoljama. I uvek sam rizikovao! Tako i vi ako nađete čarobnu lampu, slobodno rizikujte. Igrajte se i dobićete. Pošto magija upravlja tom lampom, verovatno duh priželjkuje ko će ga pronaći, makar čekao na to i 10,000 godina. Svako ima pravo na svog dobrog duha iz čarobne lampe!

Da li je svako zaslužio da pronađe čarobnu lampu Aladin: Svako ima pravo na svog dobrog duha iz čarobne lampe

Da li je svako zaslužio da pronađe čarobnu lampu?

Kakav je bio osećaj kad si prvi put pričao s Duhom iz lampe?

Jako sam bio zbunjen i nisam znao šta me je snašlo. Sva ona svetla, eksplozije, muzika i ostale čarolije koje je Duh napravio ostavile su me bez teksta. Kada me je upoznao sa pravilima njegovih usluga bio sam malo razočaran kada sam čuo da ne može da mi pomogne da se Jasmin zaljubi u mene. Čim sam čuo da je on rob lampe i kad sam video koliko želi slobodu, znao sam da će jedna od mojih želja biti njegovo oslobođenje. Tako da su mi osećanja bila veoma pomešana, ali ono što mi je bilo jasno bio je predosećaj da će mi Duh ostati pravi prijatelj. To se i ostvarilo. Eto vidite! To sam poželeo, ostvarilo se, a nije mi za to bila potrebna čarobna lampa.

Kako si znao da je Jasmin ljubav tvog života?

Čim sam je video onog dana na pijaci kada je pobegla iz palate, osvojila me je. To se zove ljubav na prvi pogled. Tren kada sam shvatio da se i ona zaljubila u mene i da je ona ta, da je ona ljubav mog života, bio je onaj kada mi je rekla da mi veruje i dala mi ruku. Onda kada smo bežali od žandara zbog ukradene jabuke. Abu nije mogao da se iskontroliše i morao je da uzme tu jabuku. To majmunče baš zna nekad da uprska stvari, ali stvarno ne bih znao šta bih bez njega. Iako ne može da priča i nije čovek, mi se savršeno razumemo. I Ćiliju ću biti zahvalan do kraja života zbog onoga kada me je podigao. Tada smo se Jasmin i ja prvi put poljubili. To je možda i najlepši momenat u  mom životu.

Rekao si da za prijatelje smatraš Abua, Ćilija i Duha. Ko ti je najbolji drugar od njih?

Veoma je teško izdvojiti samo jednog. Abu je tu najduže sa mnom. Jako mi je drago da se i njih trojica lepo druže. Za Ćilija znam da će pre nešto učiniti za mene, nego za sebe. Mislim da mi je samo Jasmin tako verna kao on. Opet sa Duhom se ne viđam tako često. On sad uživa što više može u slobodi. Putuje po celom svetu i sve žive ludorije isprobava. Pošto ne mogu samo jednog da odaberem, odgovoriću da mi je najbolje kada smo sva četvorica na okupu.

Možda i najlepši momenat u mom životu.  Aladin: Svako ima pravo na svog dobrog duha iz čarobne lampe

“Možda i najlepši momenat u mom životu.”

Da li si nekada razmišljao da nosiš farmerke?

Jasmin me je više puta ubeđivala, ali ja nisam pristao. Ona kaže da kao princ moram da se oblačim po poslednoj modi, ali meni ne pada na pamet. Nikad se ne zna kad ću opet poželeti da zezam žandare i bežim od njih. To u farmericama ne mogu da radim. U mojim dimijama mi je najlepše i najudobnije, makar one bile pocepane ili skrojene od najfinijih materijala.

Kad bi opet pronašao čarobnu lampu koje bi želje prvo zamislio?

Jednu bih zamislio za čovečanstvo, jednu za nekog ko to zaslužuje i jednu za sebe. Svim ljudima ovog sveta bih poželeo da nađu ljubav kao što sam ja pronašao Jasmin. Drugu želju bih možda poželeo za Jaga. Ne bi on bio tako loša ptičurina da ne sluša Džafara. Tako da bih poželeo da se Jago pridruži našem društvu. Možda bi se Abu i on na početku malo svađali i podmetali jedan drugom smicalice, ali na kraju bi se sigurno složili. Moja želja bi bila da mi Jasmin podari puno malih Aladina i lepih ćerki kao što je ona.

Izvori fotografija: occforeclosure.net, facebook.com, au.timeout.com, disneyfriendsclub.com, listas.20minutos.es

Prethodne tekstove iz serijala “Animirani petak” možete pronaći ovde.


ApoMaja – Piši kao što osećaš, govori kako misliš i ureži osmeh u svoj duh.

Comments