Amorfia se pojavljuje u više različitih varijanti, ali prepoznajemo dva dominantna oblika – to su projektori i sunđeri.

Amorfni sunđeri su oni koji upijaju, iskrivljuju (i projektuju) energiju na način osoba koje su preterano osetljive i trude se da udovolje ljudima (dok zapravo preko upijanja tuđe enrgije pokušavaju da zadovolje svoje potrebe) i njih doživljavate kroz neko neodređeno neprijatno lepljivo osećanje – one vas uvek gledaju zabrinuto i kao da nisu u stanju da vas ostave na miru i stalno su spremne da skoče i reaguju. Deluju nesamostalno i zavisnički i ponekad od samog njihvog napetog i budnog prisustva osećate želju da viknete “zar nemaš nešto da radiš, idi malo živi svoj život i ne gnjavi me!” a onda to ne uradite, jer nekako deluje ludački da vas toliko iritira samo nečije prisustvo. A kad biste to i uradili, sunđer bi se stisnuo i iscedio galone suza, jer ste ga povredili svojom grubošću, pa on samo želi da vam udovolji (i usput posrče koji litar krvi na cevčicu).

Amorfni projektori takođe upijaju i projektuju iskrivljenu energiju, ali na otvoreno arogantan i neprijatan način. Oni su primetno grubi i bezosećajni, sa narcističkim osobinama. Projektori traže poštovanje, prihvatanje, zahvalnost, vrednovanje, nagradu i uvek moraju da budu u pravu, kako bi zadržali kontrolu. Oni jednostavno pokupe energiju prisutnih i vrate im je kao sopstvenu nadmoć i superiornost.

Dok su sunđerima potrebni drugi, da bi se napunili energijom i “podigli”, projektori prosto koriste druge, bez mnogo uživljavanja.

Ako se nalazite u prijateljskom, partnerskom ili rodbinskom odnosu sa amorfinom, jednom kad shvatite dinamiku tog odnosa, možete na njega da utičete i da ga menjate. Svojim ponašanjem vi nesvesno održavate tu dinamiku i zato, menjanjem svog ponašanja možete da utičete na svoje amorfine i da im pomognete da dođu do samosvesti i dostignu neki integritet.

Comments