“And Just Like That” – počela je druga sezona poznate sage o Carrie Bradshaw i njenim drugaricama, još jednom bez Samanthe Jones. Nekoliko nedelja pre emitovanja, odjeknula je vest da će Kim Kattrall reprizirati kultnu ulogu, ali zapravo će se pojaviti tek u jednoj sceni telefonskog razgovora koja nas tek očekuje.

Prve dve epizode nove “And Just Like That” sezone donose avanture poznatih likova, ali i novih junakinja koje publika tek treba da bolje upozna i zavoli. Prijateljice se suočavaju sa nizom izazova – od pronalaženja haljine za Met Galu u poslednjem trenutku, do isprobavanja pegginga.

Dok nestrpljivo čekamo da na ekranima opet vidimo Samanthu, ali i Aidana Shawa, rezimiraćemo šta nas je sve iznenadilo u prve dve epizode “And Just Like That”. Upozoravamo vas da slede spoileri!

Povratak Vivienne Westwood venčanice

Serija “Sex and The City” je kroz sve sezone uvek donosila nezaboravne modne trenutke, a to se nastavilo i u prvom filmu. U spin-off seriji, uz Carrie smo iznova proživeli emotivni trenutak kada ju je Zverka ostavio pred oltarom. Modni zaljubljenici se dobro sećaju božanstvene Vivienne Westwood venčanice koju je Carrie nosila – bila je jedna od najupečatljivijih haljina koju smo videli na njoj. Sada je spektakularna kreacija pronašla put do Met Gale, uz dodatak plavog ogrtača, a izgledala je jednako zanosno kao pre – bez obzira na ružno sećanje koje Carrie vezuje za venčanicu.

A kad smo kod mode, mora se spomenuti i fantastičan Valentino Met Gala look koji je nosila Lisa Todd Wexler.

Još jedan modni detalj o kojem se puno priča je JW Anderson torba u obliku goluba – totalno u duhu stare Carrie koja nije prezala od stilskih ekstravagancija.

Povratak seksa

“And Just Like That” počinje vrelim scenama koje su i proslavile celu sagu. U finalu prve sezone, Carrie se poljubila sa svojim producentom podkasta Franklynom u liftu. U uvodnoj epizodi druge sezone, čini se da je par svoj flert na radnom mestu podigao na viši nivo. Istovremeno, Miranda istražuje svoju queer seksualnost, pa isprobava i pegging sa Che. Charlotte sve vreme uživa u harmoničnoj bračnoj seksualnoj idili.

Miranda i Che – najšokantniji odnos

Najveće otkriće druge sezone do sada dolazi zahvaljujući Che – Mirandina partnerka je svakako najhaotičniji lik serije i oštro deli mišljenja. Nakon što Miranda izgubi telefon i zaglavi na plaži, Che šalje vožnju po nju – ali to nije Uber ili taksi. Umesto toga, to je ljubazni stranac u ljubičastom kamionetu, koji je takođe bivši partner Che – i sadašnji muž, pošto se nikada nisu potrudili da se razvedu.

Scenaristima se potkrala greška

U drugoj epizodi, Harry Goldenblatt, muž Charlotte izjavljuje da je njegova majka mrtva već deceniju. Ali fanovi su se brzo prisetili kako je Harry u finalu pete sezone SATC-a otkrio da je ona umrla pre nego što je on uopšte sreo Charlotte. Taj trenutak je bio nezaboravan jer Harry nije mogao da bude sa Charlotte, episkopalkom, jer je obećao svojoj majci da će se oženiti Jevrejkom.

To je inspirisalo Charlotte da pređe u judaizam — što je na kraju postalo velika priča u šestoj i poslednjoj sezoni koja je emitovana 2004. Dakle, nemoguće je da je majka njenog muža mrtva tek 10 godina.

Koji su vaši utisci o novoj sezoni “And Just Like That”?

Pročitajte i ovo: The White Lotus – šta sve znamo o trećoj sezoni?

Naslovna fotografija: instagram.com/wmag

Božica Luković

Comments