Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Sujeverje je prevaziđeno u Srbiji XX veka ili ipak živimo u dobu kada se sve ćini protiv uroka i malera? Pitali smo naše drage čitaoce šta oni misle na istu temu. Jer da baš danas je taj kobni petak 13. Hoćete li danas uživati na Adi vozeći rolere, bicikl, uživajući? Ili ćete sedeti kući i gledati strašne američke horor (čitaj komične) filmove uz kokice i momka/devojku/društvo. Znam par ljudi koji će se sigurno kloniti viših sila, nositi beli luk u džepu i crveni konac oko zgloba.

tumblr m369bugFWl1qzf0d9o1 500 Anketa: Da li vam se na petak 13. dešavaju čudne stvari?

Hajde da verujemo u najbolje

Pogledajte na kakve smo odgovore naišli, i srećno danas. Ne ulazite u lift posebno ako idete do 13. sprata. Da li verujete ali Kanađani su iz istog sujeverja taj broj izbrisali kao mogući broj sprata jedne zgrade. Bolesno prilično.

Meni baš nikada nisu… uvek sam nekako obraćala pažnju na to jer sam pomalo sujeverna, ali ne… Uvek me je zaobilazila loša energija baš tog petka, a da inače rođena sam na petak 13. Tačno u ponoć. (Lena, 23)

Nisu stvarno, ili ja nisam obraćao pažnju! Sad sam malo zbunjen! (Vlada, 33)

Desilo mi se na Veliki petak! Slomio sam nogu! A na petak 13. nije ništa, mada ne mora da znači. Pu, pu, daleko bilo! (Milan, 22)

Zanimljiva mi je to tema, ali nije mi se ništa čudno dešavalo na taj dan. (Marko, 30)

Na petak 13, sam se smuvala sa dečkom koji mi se sviđao dve godine. I danas smo zajedno. (Maja, 28)

Jednom su me dva pijana slona jurila po gradu, ali mi je pomogao jedan Eskim i sakrio me u svemirski brod koji je osvojio igrajući poker sa nekim Marsovcima sa Jupitera. Kada su slonovi otišli, Eskim i ja otišli smo do jedne male, baš ogromne kafane i sedeli smo na plafonu sve dok nije palo jutro. (Jovan, 20)

Ja sam fan ovog petka! Položila sam ispit na Pravnom fakuletu baš na taj dan! (Gaga, 24)

Auto je mogao da me udari na petak 13! Hvala Bogu, nije! (Miša, 22)

Svaki petak 13. mi je isti kao i svaki drugi dan. Iako se za svaki tripujem da će se desiti nešto neobično, nikad ništa ne bude. (Marija, 34)

Pa, za jedan petak 13. me ujeo ker lutalica. Krvarila sam i na smrt se preplašila. Posle toga plašila sam se i mačeta, kamoli ostalih kerina. (Milica, 22)

Ja nisam sujeverna tako da i ne obraćam mnogo pažnje na to. (Ana, 29)

Koliko se sećam, meni se nije nista čudno desilo na petak 13, tako da ne mogu nijednu situaciju da navedem… Uglavnom na taj dan svi zbijamo šale, ali mi se nista loše (do sada) nije desilo mada kao što već rekoh, ne verujem u to. (Ljuba, 25)

Sutra je mojoj malenoj ćerki rođendan, tako da mi se naprotiv desavaju samo lepe na taj dan. (Jeka, 31)

Ma meni je skoro svaki dan petak 13. Veliki sam baksuz, tako da mi je to verovatno srećan dan, sutra kupujem loto listić definitivno. (Vanja, 24)

Pre dosta godina sam na baš ovaj dan otišla i drastično skratila kosu. Frizerka se šalila sa mnom da će me dečko to veče ostaviti kada vidi novu frizuru! I da đavo je odneo šalu. Stvarno smo raskinuli to veče. (Sanja, 21)

Nikad mi se ništa čudno nije desilo na taj dan, sem što uopšte tada nemam svest ni da je petak 13. Uglavnom nemam pojma koji je kad dan, naročito ne koji je datum, pamtim samo rođendane, tj. rođendan, tj. svoj rođendan. (Anja, 23)


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice