Da li ste znali da žene najčešće dožive orgazam samozadovoljavanjem, nakon toga u odnosu sa partnerom i na trećem mestu tokom oralnog seksa? Krajnje zanimljivo. Takođe sam čula da se pojmljenje užitka različito manifestuje kod muškaraca i kod žena. Naučnici tvrde da su žene u krevetu glasne iz dva razloga: prvi je kada one uživaju i nesvesno ispuštaju zvuke zadovoljstva, a drugi je kada žele svog partnera da dovedu do orgazma.

U cilju proučavanja, razlikovanja i upoređivanja muško-ženskih odnosa tragali smo za odgovorima oba pola. Shvatili smo da teorija da smo mi žene sa Venere, a muškarci sa Marsa, dakle potpuno nespojivi, nije dokazana u praksi, jer dobismo sledeće tvrdnje:

Prilično sam glasna u krevetu, jer nisam ljubitelj nemog seksa. Naravno, vodim računa i o komšijama. Zahvaljujući mojoj obzirnosti oni lepo spavaju. (Sonja, 24)

Nisam nešto glasan, niti rečit, od onih sam koji ćute i rade, ali kad pustim glas, posle me ispred čeka delegacija medveda da mi uruče medalju za brundanje i urlikanje. (Jovan, 29)

Moj dečko voli da čuje uzdahe zadovoljstva, a ja nisam glasna dok potpuno ne podivljam. (Nena, 28)

slika 1as Anketa: Koliko ste glasni u krevetu?

Reci mi šta ti prija, reci mi glasno

Mislim da tonalitet u krevetu zavisi od stepena uzbuđenja, tako da eto, glasan sam u skladu s tim. (Marijan, 26)

Ja živim sa roditeljima u zgradi sa veoma tankim zidovima. Probajte vi da budete glasni u toj kombinaciji. (Nikola, 28)

Cimerka pobegne iz stana svaki put kad meni dolazi dečko, kaže da se tu čuju vrisci od kojih joj se svaki put digne kosa na glavi. Jadna, nije imala dečka već više od godinu dana. (Marija, 21)

Sve zavisi od raspoloženja i partnera. Mladi misle da je cela ta priča po principu “biti il’ ne biti”. Ja se jednostavno opustim, pa ako mi se vrišti nek čuje i cela ulica. (Marijana, 36)

Glasna sam izuzetno, jednom su se komšije žalile, ali šta ću, moram da se ispraznim. Zezali su me da mogu da budem mecosopran. (Ana, 23)

Moram da kažem da jesam glasna i da ponekad nisam svesna koliko. Moje iskustvo u seksu nije glamurozno niti se mogu pohvaliti reckama, ali imala sam jako dugu vezu i volela sam najviše na svetu i uglavnom sam bila veoma glasna, jer sam uvek bila i zadovoljena i uživala sam sa osobom koju volim. (Lela, 24)

Jesam glasan u situacijama kada sam pristojno i užasno napaljen. (Luka, 28)

Jesam i to prilično. Mada pre dirty-talk pričljiva nego glasna. (Ana, 28)

U krevetu sam glasna onoliko koliko mi okolina i situacija to dozvoljavaju. (Sara, 21)

Pa, relativno sam glasan, zavisi koliko je u stvari seks dobar. Nije sad da arlaučem bez razloga. (Marko, 25)


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments