Leto se bliži kraju, ali zabava ne mora da prestane. Odvojite jedno veče za miran provod gledajući omiljeni film, bilo da je to u vašoj sobi ili bioskopu na otvorenom koji ćete napraviti sa svojim društvom. Naši čitaoci vam, kao i svakog meseca, preporučuju idealni film baš za ove avgustovske dane. Odaberite i uživajte!

“Uhvati ritam” (Step Up) prvi deo – pusti muziku i pleši! (Ana, 21)

“Sarin ključ” (Sarah’s Key) – film koji je napravljen po istoimenom romanu. Ukoliko imate brata ili sestru, ovaj film će vas posebno dirnuti. Ništa nije jače od ljubavi prema bližnjima. Francusko-američki film koji prikazuje neraskidivu povezanost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dve porodice, koje naizgled nemaju dodirnih tačaka, susreću se u zaboravljenoj mračnoj zoni prošlosti, otkrivajući tajne nemilosrdne istorije koja ih povezuje. (Ana, 25)

Savršen film za mesec avgust je “Sve o Stivu” (All About Steve). Ova komedija će vas nasmejati do suza, a ako ste ljubitelj Sandre Bulok (Sandra Bullock), sigurna sam da će vam se film još više svideti. (Jovana, 20)

Topla preporuka za film “Želim te” (Tengo ganas de ti) kao nastavak sjajne priče “Tri metra iznad neba” (Tres metros sobre el cielo). Poruka za one ljubavi kojima je naizgled u početku bilo suđeno da traju, ali su se prekinule. I, poruka za sve one razočarane, jer ih već možda iza ugla čeka osoba spremna da im pruži čistu, nevinu, lepu i bezuslovnu ljubav. (Bojana 21)

foto5 Anketa: Savršeni film za mesec avgust

Naša preporuka za mesec avgust: "Venčanje mog najboljeg druga", jer se bliži vreme venčanja, a mi vam želimo da nikada ne dođete u situaciju iz filma

“Skrivena lica” (La cara oculta). Film sam skoro gledala i jako mi se dopao, jer je drugačiji i sa neočekivanim ishodom. Reč je o ljubavnoj priči koja doživljava obrt kada ona poželi da se našali sa njim. Poseban je jer sam par puta u toku filma zanemela. (Violeta, 22)

“Gospodari Dogtauna” (Lords of Dogtown), jer ništa nije bolje od surfa i skejta. (Ranko, 37)

Za mesec avgust bih preporučio samo dobre komedije. Ukoliko niste, pogledajte nastavak filma “Šrek” (Shrek), tačnije, drugi i treći deo. Film zbog koga čitavih sat i po vremena nisam skidao osmeh sa lica, a malo me je i boleo stomak od smeha. (Miloš, 23)

Toplo preporučujem predivan, ljubavni film “Jedan dan” (One Day). On govori o bezuslovnoj ljubavi i nepravdi. Gađa duboko u srce. (Lidija, 23)

Pogledajte Rajana Goslinga (Ryan Gosling) u filmu “Lars i prava devojka” (Lars and The Real Girl). Film govori da čak i čudaci mogu naučiti ljude dosta o životu i ljubavi. Rajan je, naravno, divan kao i uvek. (Milica, 22)

Film “Želim te” definitivno! Prvi deo me je potpuno osvojio tako da sam sa nestrpljenjem očekivala nastavak da bih videla šta će se desiti i da li će se Babi i Aće pomiriti. Stvarno je lepa ljubavna priča, savršena za mlade koji su sigurno nekada u životu bili u sličnoj situaciji, mislim da može čak da bude i poučan, kad je reč o tome šta je dobra veza, šta treba birati i očekivati od voljene osobe. (Ivana, 19)

Preporučujem film “500 dana leta” (500 Days of Summer). Romantičan, s neobičnom pričom ispričanom na neobičan način. (Darija, 20)

“Život je lep” (La vita è bella). Mislim da ova romantična tragikomedija zaslužuje da zauzme titulu savršenog filma. Film koji odiše entuzijazmom, uklopljen u priču o tragičnoj sudbini jedne jevrejske porodice na najbolji način ilustruje da pozitivnom energijom čovek može prevazići sve svoje probleme. Sjajan film koji toplo preporučujem za avgustovske dane. (Marko, 23)

“Neverovatni Spajdermen” (The Amazing Spider-Man), jer su Ema Stoun (Emma Stone) i Endrju Garfild (Andrew Garfield) premeden par (i na filmskom platnu i van njega). (Milica, 29)

“Volverin” (Wolverine) govori sam za sebe, najbolji izbor za vreli avgust da nas podseti da ljubav i strast žive večno kako bi iskoristili još malo od leta i doživeli velike priče. (Ana, 24)

“Moja Afrika” (Out of Africa) zbog fenomenalnih glumaca, atmosfere, i – vrućine koja trenutno vlada ovde kod nas. (Ljilja, 52)

“Hačiko: Priča o psu” (Hachiko: A Dog’s Tale) plakala sam kao kiša, ali bilo je lepo gledati ga. (Minela, 25)

“U iščekivanju čuda” (Expecting a Miracle) – ovaj film će vam pokazati da su čuda ipak moguća. (Sandra, 25)

A koji je film po vašem mišljenju savršen za avgustovske večeri?

Izvori fotografija: weheartit.com, tumblr.com


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments