U ovom toplom prolećnom mesecu iznenadno zahlađenje je jedino što vas može zadržati u kući. Ali ne očajavajte, pogledajte predloge naših čitalaca za savršeni film meseca maja, okupite društvo, iskokajte kokice, prigrlite voljeno biće ili šolju toplog čaja i uživajte.

Jašta, “Zvezdani ratovi” (Star Wars), neka je sila sa tobom (celog maja)! (Obviously “Star Wars”, for MAY the force be with you!) (Jean-François, 30)

500 dana leta” (500 Days of Summer) – savršen je… Pa, jednostavno jeste. (Stefan, 21)

Ja u ljubav verujem” (Notting Hill), jer je maj mesec ljubavi i proleća. A u ovom filmu je nekako i sam London postao topliji upravo zahvaljujući ovoj ljubavnoj priči. (Ivana, 20)

“Venčanje mog najboljeg druga” (My Best Friends Wedding), zato što je maj mesec venčanja, ali i novih ljubavi… (Jelena, 28)

“Pre svitanja” (Before Sunrise) i “Pre sumraka” (Before Sunset), da se u ovom mesecu ljubavi uverite da srodnu dušu možete sresti bilo gde i da može trajati godinama kasnije. (Marija, 29)

“Ovo znači rat” (This Means War), zato što je komičan, zabavan i podiže raspoloženje. (Dragana, 22)

Za ovaj mesec preporučujem film “Dragi Džone” (Dear John). Snimljen je pre tri godine, ali i dalje popularan, sa lepom pričom i još lepšim krajem. Idealan je za predstojeće leto, jer u vama može probuditi nagon za zaljubljivanjem i upuštanjem u ljubavnu romansu. Što je najvažnije, film će vam dugo ostati u sećanju. (Bojana, 21)

Ne postoji neki poseban film koji mogu da preporučim, pa ću reći da je to svaki avanturistički film, avanturistički kao ovo proleće. (Miloš, 23)

foto17 Anketa: Savršeni film za mesec maj

Pronađite svoju idealnu oazu, pojačajte ton i uživajte uz predloge naših čitalaca

“The Fall”. Zato što je magičan i bajkovit, pun vedrih boja, uzbuđenja, uspona i padova, veličanstvene ljubavi – baš kao i proleće. (Tamara, 21)

“Pariz, volim te” (Paris, je t’aime), nekako mi je Pariz asocijacija na proleće i ljubav! (Ena, 24)

Nisam odgledala film neki vekovima, ali jedan uvek mogu! “Tri metra iznad neba” (Tres metros sobre el cielo). Ponovo i ponovo! Onda “Debele laži” (Mentiras y gordas) – sjajan. I bilo koji Almodovarov (Pedro Almodóvar) film, tu nema greške, svaki je vrhunski! (Milica, 22)

Predlog za ovaj mesec je “Početak” (Inception) da malo protegnete mozak. (Ranko, 37)

Meni bi za mesec maj najviše odgovarao animirani film “Lady and the Tramp” (Maza i Lunja) sa sve onim malim kucama, a od igranih bih svakako izdvojila “Peti element” (The Fifth Element) kao film u kome glavnu ulogu igra ljubav. (Ljilja, 51)

Mislim da bi savršen film za maj bio “Ogledalce, ogledalce” (Mirror Mirror) sa Džulijom Roberts (Julia Roberts). Verovatno zato što već duže vreme pokušavam da ga pogledam, a daje se u jednom terminu, kad sam ja na fakultetu, naravno! Možda je maj moj mesec! (Ivona, 23)

“Definitino, možda” (Deffinetly, Maybe) s Rajanom Rejnoldsom (Ryan Reynolds). Dugo nisam pogledala tako lijepu ljubavnu priču, a ujedno s gomilom dobrih glumaca. Uživajte i vi u tom filmu, ako volite ljubavne “limunade”. (Andrea, 23)

Ponoć u Parizu” (Midnight in Paris) – odličan film, odlična glumačka ekipa, odličan Pariz… A i Pariz je u maju najlepši, pa nas film inspiriše na: a) kratak put do Pariza ili b) na maštanje o kratkom putu do Pariza. (Milica, 21)

“Francuski poljubac” (French Kiss), jer je vrcav i pun promena, baš kao i maj mesec ima mnogo lepih prizora prirode, pa može da povuče na neku vikend majsku avanturu i provod u prirodi. (Marija, 31)

Pisma Juliji” (Letters to Juliet) i “Pod suncem Toskane” (Under the Tuscan Sun) sa prelepim prizorima Toskane idealni su filmovi za mesec maj. Od novijih svakako vredi pogledati film prema romanu Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks) “Zauvek tvoj” (The Lucky One). (Jasna, 34)

“Prava romansa” (True Romance) zato što uvek treba imati na umu – a naročito u maju, šta prava ljubav i romantika jesu – ništa šećerno i bajkovito, nego hard core, samo za hrabre i lude! (Aleksina, 44)

“Brucoši u frci” (Road Trip), ovo je mesec kada počinjem da razmišljam o putovanjima. A ovaj film je savršen način da se nasmejem i izaberem destinaciju za ovo leto. (Ines, 24)

“Kuća na jezeru” (The Lake House) – ova američka verzija korejskog filma “Il Mare” nam pokazuje koliko ljubav može da bude jaka, toliko jaka da premosti vreme. (Sandra, 25)

“Vegas za dvoje” (What Happens in Vegas), zanimljiva i urnebesna romantična komedija za ove prolećne dane. (Tanja, 25)

Recite nam, koji je po vašem mišljenju film savršen za ovaj mirisni maj?


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments