Dan proveden na plaži ume da bude i te kako iscrpljujuć. Ukoliko su vam izalsci dosadili ili ako samo pravite pauzu od ludih noćnih provoda, odličan način da se opustite jeste da pustite neki relaksirajući film i utonete u priče na ekranu. Pitali smo naše čitaoce koji je to savršen film za julske noći i evo kako su oni odgovorili.

foto11 Anketa: Savršeni film za vrele julske noći

"500 dana leta" - naš predlog

Nedavno sam pogledala film “Džuli i Džulija” (Julie & Julia). Jako je zabavan, a posebno će oduševiti sve koje vole kuhati i/ili dobro jesti. Uz to, naučit ćete mnoštvo izvrsnih recepata. (Darija, 20)

Film “Beležnica” (The Notebook) idealan je iako ste ga sto puta gledali, jer dokazuje da ono što započne u vreloj letnjoj noći ne mora da traje koliko i leto! (Violeta, 26)

“Arktički dnevnici” (Nameguk-ilgi), ledeni korejski horor, iz očitih razloga. (Ranko, 37)

Za mene je idelan film prvo “Mama Mia” (Mamma Mia), a zatim “Prljavi ples” (Dirty Dancing). Oba imaju tako lepu letnju atmosferu punu iskrene ljubavi i zabave. Laki su za gledanje i bude želju da odete na more, da se zaljubite, da izlazite i upoznajete ljude što i jeste najbolje po mom mišljenju što se može uraditi po ovakvoj vrućini. (Maja, 40)

“Pirati sa Kariba” (Pirates of the Caribbean) imaš vode i mora koliko hoćeš, nekad i previše. (Ljilja, 52)

Za vrele julske noći dolaze u obzir samo vreli filmovi. Nešto poput filma “Niske strasti” (Basic Instinct), ništa manje i ništa više. (Andrija, 25)

Idealan film za vrele julske noći je “Diktator” (The Dictator). Čar ovog filma se krije u dobrom humoru i velikoj sličnosti sa nekim stvarima u realnom životu. Na suptilan način ismejava demokratiju i druge moderne pojave i pogodan je za gledanje uz činiju sladoleda. (Sonja, 24)

Za vrele julske noći bih definitivno odabrala nešto iz domaće kinematografije, recimo “Lajanje na zvezde” da se dobro ismejem i zabavim. (Nina, 23)

Film “P.S. Volim te” (P.S I Love You) govori o ljubavi na izuzetno nežan način, o gubicima u životu, ali i o novim počecima. Uz film ćete verovatno plakati, ali i želeti da otputujete u Irsku i zaljubite se, sa najboljim drugaricama, koje vas prate svuda. Film je idealan za početak leta, da bi vam celo leto prošlo u duhu mladosti i ljubavi. (Danijela, 24)

Idealan film za vrele julske noći je “Mamurluk u Las Vegasu” (The Hangover) Toda Filipsa (Todd Phillips). U filmu koji je pun haosa, očaja i loših odluka svakako ćete uživati, zavaljeni u fotelji sa nekim ko vam je drag, smejući se do suza. I kako i sama komedija pokazuje, stvari se ne odvijaju uvek po našem planu, tako da posle ovog filma, moguće da i sami poželite da sledeća (ili i ta) julska noć bude vaš “Mamurluk u Las Vegasu”. (Dragana, 21)

Idealan film za vrele letnje noći pogotovo ako ga gledate sa dragim neka bude isto tako vreo, pun požude i strasti. Preporučujem “Ubij me nežno” (Killing Me Softly) sa divnim Džozefom Fajnsom (Joseph Fiennes) u kojem pored vatrenih scena vođenja ljubavi možete naučiti lekcije o ludoj ljubavi i posesivnosti koja iz nje proističe. (Bojana, 21)

Pošto sam trenutno u romantičnom raspoloženju predlažem filmić “Dragi Džone” (Dear John), prelijep film čija je okosnica prava ljubavna priča ali dodiruje i ostale segmente svakodnevnog života i po ko zna koji put nam dokazuje da se život može promijeniti za tren i da svi planovi koliko god bili sigurni mogu da se ne ostavare. (Jasna, 34)

“Moja nazovi žena” (Just Go with It) – fina komedija za letnje dane. (Jasmina, 27)

“Budi malo ja” (The Change-Up), zanimljiva komedija koja će vam upotpuniti ove vrele julske dane. (Sandra, 25)


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments