Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Anketa: Savršeni film za vrele julske noći

Anketa: Savršeni film za vrele julske noći

Dan proveden na plaži ume da bude i te kako iscrpljujuć. Ukoliko su vam izalsci dosadili ili ako samo pravite pauzu od ludih noćnih provoda, odličan način da se opustite jeste da pustite neki relaksirajući film i utonete u priče na ekranu. Pitali smo naše čitaoce koji je to savršen film za julske noći i evo kako su oni odgovorili.

foto11 Anketa: Savršeni film za vrele julske noći

"500 dana leta" - naš predlog

Nedavno sam pogledala film “Džuli i Džulija” (Julie & Julia). Jako je zabavan, a posebno će oduševiti sve koje vole kuhati i/ili dobro jesti. Uz to, naučit ćete mnoštvo izvrsnih recepata. (Darija, 20)

Film “Beležnica” (The Notebook) idealan je iako ste ga sto puta gledali, jer dokazuje da ono što započne u vreloj letnjoj noći ne mora da traje koliko i leto! (Violeta, 26)

“Arktički dnevnici” (Nameguk-ilgi), ledeni korejski horor, iz očitih razloga. (Ranko, 37)

Za mene je idelan film prvo “Mama Mia” (Mamma Mia), a zatim “Prljavi ples” (Dirty Dancing). Oba imaju tako lepu letnju atmosferu punu iskrene ljubavi i zabave. Laki su za gledanje i bude želju da odete na more, da se zaljubite, da izlazite i upoznajete ljude što i jeste najbolje po mom mišljenju što se može uraditi po ovakvoj vrućini. (Maja, 40)

“Pirati sa Kariba” (Pirates of the Caribbean) imaš vode i mora koliko hoćeš, nekad i previše. (Ljilja, 52)

Za vrele julske noći dolaze u obzir samo vreli filmovi. Nešto poput filma “Niske strasti” (Basic Instinct), ništa manje i ništa više. (Andrija, 25)

Idealan film za vrele julske noći je “Diktator” (The Dictator). Čar ovog filma se krije u dobrom humoru i velikoj sličnosti sa nekim stvarima u realnom životu. Na suptilan način ismejava demokratiju i druge moderne pojave i pogodan je za gledanje uz činiju sladoleda. (Sonja, 24)

Za vrele julske noći bih definitivno odabrala nešto iz domaće kinematografije, recimo “Lajanje na zvezde” da se dobro ismejem i zabavim. (Nina, 23)

Film “P.S. Volim te” (P.S I Love You) govori o ljubavi na izuzetno nežan način, o gubicima u životu, ali i o novim počecima. Uz film ćete verovatno plakati, ali i želeti da otputujete u Irsku i zaljubite se, sa najboljim drugaricama, koje vas prate svuda. Film je idealan za početak leta, da bi vam celo leto prošlo u duhu mladosti i ljubavi. (Danijela, 24)

Idealan film za vrele julske noći je “Mamurluk u Las Vegasu” (The Hangover) Toda Filipsa (Todd Phillips). U filmu koji je pun haosa, očaja i loših odluka svakako ćete uživati, zavaljeni u fotelji sa nekim ko vam je drag, smejući se do suza. I kako i sama komedija pokazuje, stvari se ne odvijaju uvek po našem planu, tako da posle ovog filma, moguće da i sami poželite da sledeća (ili i ta) julska noć bude vaš “Mamurluk u Las Vegasu”. (Dragana, 21)

Idealan film za vrele letnje noći pogotovo ako ga gledate sa dragim neka bude isto tako vreo, pun požude i strasti. Preporučujem “Ubij me nežno” (Killing Me Softly) sa divnim Džozefom Fajnsom (Joseph Fiennes) u kojem pored vatrenih scena vođenja ljubavi možete naučiti lekcije o ludoj ljubavi i posesivnosti koja iz nje proističe. (Bojana, 21)

Pošto sam trenutno u romantičnom raspoloženju predlažem filmić “Dragi Džone” (Dear John), prelijep film čija je okosnica prava ljubavna priča ali dodiruje i ostale segmente svakodnevnog života i po ko zna koji put nam dokazuje da se život može promijeniti za tren i da svi planovi koliko god bili sigurni mogu da se ne ostavare. (Jasna, 34)

“Moja nazovi žena” (Just Go with It) – fina komedija za letnje dane. (Jasmina, 27)

“Budi malo ja” (The Change-Up), zanimljiva komedija koja će vam upotpuniti ove vrele julske dane. (Sandra, 25)


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice