Nekoliko puta mi se desilo da prijateljstvo preraste u nešto više, ali se nikad nije dobro završilo po to prijateljstvo i nekako sam uvek žalila za tim. Moje mišljenje je da, ako je vaše prijateljstvo jako, a niste sigurni da li možete da izdržite a da ne spavate, onda nemojte to da radite. Ako je to prijatelji-smo-jer-mislim-da-ne-možemo-da-budemo-zajedno, onda samo napred. Evo šta ste rekli:

Hahaha, ova tema mi je uvek bila zanimljiva. Friends with benefits. Ukoliko postoje poverenje i hemija onda da, probala sam i iz iskustva kažem – dobro je. (Anja, 20)

Seks sa prijateljem, ne i nikada. Sa drugarom, ortakom, poznanikom sa kojim se niste smuvali do sada samo jer niste imali prilike – da, svakako, ali sa prijateljem, baš prijateljem apsolutno ne, osim ako ne želite da jedan od najvažnijih odnosa u životu pošaljete u tri lepe, da se odande ne vrati. Eto, toliko. Molim lepo. Sada idem da upražnjavam mnogo seksa – hispanistika me jebe u zdrav mozak. Možeš i to da dodaš. (Nica, 20)

slika1 prijatelji Anketa: Seks sa prijateljem

Mišljenja su podeljena

Seks sa prijateljem, da, nikako nije najsjajnije rešenje, često se desi da to poljulja vaše prijateljstvo ili ga potpuno izbriše, tako da nije baš najpametnija stvar koju možete uraditi. (Maja, 20)

Seks sa prijateljicom, da, zato što oboje volimo seks, a drugarski ima posebnu draž. Zašto? Pa mogu praktično da ti pokažem. (Nikola, 25)

Neee, prijatelj je prijatelj, to nikad ne bih mogla. Meni su prijatelji kao braća, pa mu to dođe incest! Nisam ti ništa pomogla, no dobro. Jesam? Pa da, mišljenja su različita, super, hahaha! (Marija, 21)

slika2 prijatelji Anketa: Seks sa prijateljem

Ali svakako se možete mnogo zabaviti, jer ko će bolje da vas zabavi, ako neće prijatelj?

Pa, pazi, sa prijateljem ne, sa prijateljicom da, što da ne, drugarski. (Marko, 23)

Uvek sam za “prijateljsku podršku”, nema ničeg lošeg u tome, ali morate odrediti koji su prijatelji za to. Ne vredi kvariti nešto što traje godinama. (Stefan, 25)

A što da ne? On me najbolje poznaje, oboje nemamo nikoga, a imamo svoje potrebe. S vremena na vreme dobiti booty call i nije tako strašno kao što to drugi predstavljaju. (Marina, 21)

To mi nikad nije zvučalo kao dobra ideja. Jednom mi se desilo, ne znam ni sama kako i zašto, neka suluda situacija. I uticalo je na nas, zbližilo nas, nismo više nikada to uradili. Situacija jedna u milion. (Kaća, 23)

slika3 prijatelji Anketa: Seks sa prijateljem

Nije to tako strašno

Ako ste tokom čitanja ove ankete pomislili na nju/njega, gotovi ste. Samo hrabro, u napad i srećno.


Marina Marinković ne može da zamisli dan bez smeha, muzike, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vlada Georgieva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste.

Comments