Kažu da ukoliko možeš da nasmeješ ženu, osvojio si njeno srce. Ipak, čini se da je nežniji pol danas zahtevniji nego ikada pre. Muškarci se žale na njihovo hronično nezadovoljstvo, a žene odbruse da su oni u današnje vreme prilično nespretni u usrećivanju žena. Da vidimo šta kažu obe strane: šta ženu usrećuje?

Slika115 Anketa: Šta može da usreći ženu?

Smej se, smej, uvek se smej

“Odveo bih je na putovanje, pa u šoping, a onda bih je kresnuo kao zmaj. Dobar šoping povezan je sa dobrim seksom i obrnuto. A to usrećuje ženu.” (Saša, 38 godina)

“Razne su žene i ne postoji formula za sreću, ali recimo da bih se potrudio da saznam šta joj se dopada (konspirativno), a onda bih već imao neku predstavu o tome. Ali ako generalizujemo, mislim da ženama prija i usrećuje ih ničim izazvana pažnja bilo kog tipa. Jednostavno vole da se osećaju bitnim i neprocenjivim (kakve i jesu). Skraćeno, vole da se osećaju kao žene.” (Dušan, 40 godina)

“Kupio bih joj kamen za pete i spremio neku do jaja hranu i te fore. Romantična večera, vino, sveće, ruže, sranja i karanje.” (Miloš, 25 godina)

“Skuvao bih joj dobar ručak, da je iznenadim.”(Radivoj, 24 godine)

“Žene usrećuju falusoidni pokloni. Evo ja sam mojoj devojci za rođendan kupio dve mandarine i belog zeca. Simbolično. Bilo je ili to ili dezedorans i dva kinder jajeta.” (Filip, 25 godina)

“Usrećuje me kada je muškarac nežan i pažljiv, ali samo prema meni. Ne podnosim flertovanje sa drugim ženama. Volim da me povremeno obraduje nečim lepim što zna da volim. Ne mora da bude skupo. To može da bude odlazak u bioskop, narezana muzika ili film na disku, slatkiš ili tako nešto. Usrećuje me kada sam mu prioritet i jedina u planu. Takođe me usrećuje da uradi šta obeća i da poštuje zajedničke dogovore.” (Miljana, 28 godina)

“Može da me usreći malim znacima pažnje kojima će pokazati da mu je stalo do mene, do veze, do nas. I usrećuje me jako kada pokaže razumevanje za onu drugu stranu, kada sluša, a ne samo da osuđuje unapred.” (Miona, 35 godina)

“Usrećuje me da mi napravi špagete u 11 uveče i to samoinicijativno, znajući da su mi omiljena hrana, da se igra sa mojim psom i mazi ga, iako je pomalo ljubomoran na njega, da me dočeka na stanici kada dolazim sa puta, iako ja ne insistiram na tome i nosi mi kofere. Usrećuje me i kada zapamti neku stvar koja mi se jako dopala i onda mi je kupi, kad se priseti nekih lepih zajedničkih trenutaka na koje sam i sama zaboravila, kada dođe kod mene kada sam neraspoložena, iako ima ispit sutra.” (Staša, 24 godine)

“Usrećuje me kada mi kaže da mi veruje i kada me podržava u mojim ambicijama, iako je to za njega špansko selo. Volim kada me pozove tek onako, da me čuje i obožavam sitna iznenađenja.” (Tatjana, 31 godina)

“Kada želim da usrećim ženu, posežem za stereotipima: brzo impresioniranje trošenjem i ugađanjem.” (Nemanja, 31 godina)

“Muškarac može da me usreći ukoliko se potrudi da me upozna, a zatim sve što je spoznao o meni praktično primeni. Na primer, iz neke nevezane priče sazna da obožavam masline i vino, pa me naredni put dočeka sa flašom fino ohlađenog vina i ukusnim maslinama. Takođe me jako usrećuju pogledi u tami, vrhunski seks, ples bez odeće i sunčana jutra udvoje.” (Martina, 26 godina)

“Usrećuje me kada mogu da vodim sa njim inteligentan razgovor i da se smejem. Volim kada je džentlmen i kada čini da se osećam kao dama. Da se razumemo, ne mislim na tip džentlmena koji nudi pomfrit i piće.” (Ana, 23 godine)

“Uvek me usreći malim znacima pažnje. Dovoljan je jedan zagrljaj od kog zastaje dah i ja sam srećna.” (Marina, 21 godina)

“Šta god treba! Hodam po jajima, dubim na trepavicama, čitam misli.” (Ranko, 37 godina)

“Kad muškarac gleda fudbal sa mnom. I kada je osmehom tu u svakoj situaciji.” (Bojana, 30 godina)


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Comments