Kada se samo spomene ta reč “prevara”, u glavi vam se pojavi čitava konfuzija. Tema prevare je široka i nezahvalna za komentarisanje, jer čak i kada ste sasvim sugurni da znate sve o istoj, ipak, ne znate. Prevara postoji otkad postoji i ljudski rod i niko ne može reći da je nije iskusio, i da, ako nije, neće jednog dana. Jer život je baš takav, nepredvidiv, pun krivudavih linija, otvorenih puteva i slobode, pun idealnog prostora za prevare.

Možda najviše boli neznanje da li je to čin nesvesnog ludila, trenutne požude, sutra zaboravljene i sramne, ili dokaz da je ljubav koju osećete vi ili vaš partner nedovoljno jaka.

Razlog za bol jeste ljubav, jer prevara boli onda kada ludo volite. Sami znate da se ljubav pojavi kao iz vedra neba. Prosto nam oduzme telo i razum, i niko nam ne garantuje koliko će trajati. Što je najgore nikada ne možemo biti sigurne da li ćemo varati ili biti prevarene. I onda to dodatno pogoršava problem koji je ionako kompleksan.

Partner vam je odjednom čudan, zamišljen, nedovoljno vam pruža pažnju. Šta mi žene radimo u tom slučaju? Odmah postajemo sumnjičave, ljubomorne, same se trudimo da flertujemo kako bismo povratile samopouzdanje, i onda to postane vrzino kolo. Ako nemate čvrste dokaze ne čačkajte mečku kako bi rekli ljudi.

Saznajte šta naše drage sagovornice misle o ovoj temi, otvorite srce, a bogami i oči. Imajte na umu to da je bolje uživati u ljubavi dok traje nego provesti sate u strepnji kada će ona prestati i otići u krevet sa nekom rasnom plavušom. Uživajte u trenutku – jer trenutak je sve što imamo.

slika 1 sehii Anketa: Šta poručuje prevarena žena?

Da li je osveta dobra stvar kada saznate da ste prevareni?

Nemoj nikada da pričaš loše o bivšoj devojci jer tako spuštaš sebe, ipak si ti bio sa njom. (Marina, 23)

Prevarena žena pita “Šta ona ima što nemam ja?”. I šalje sve ostale poruke povređene sujete. Lakše izlazi na kraj sa povređenim osećanjima, u stanju je i da pređe preko prevare, svakako malo lakše uz adekvatnu osvetu – od mažnjavanja najboljeg prijatelja do kastracije tupim nožem. (Aleksandra, 30)

Prevara, pa, kako da vam objasnim, to rade samo muškarci koji nisu zadovoljni svojim devojkama, nije fer, treba prvo raskinuti, pa onda švrljati, ali ok. To rade i muškarci koji su zadovoljni svojim devojkama, ali su prosto neiživljeni idioti. Njima bih imala nešto da poručim: Vidite, nula ste. (Anja, 27)

“What goes around, comes back around my baby.” (Kristina, 20)

Prevara je nešto poput ciničnog života. Prevarena sam bila i to sam doživela u isto vreme kao i oslobođenje od primitivizma. (Jasna, 25)

Meni se to desilo davno. Da, bila je to prva duga veza sa momkom dosta starijim od mene. Nisam imala dovoljno iskustva i naravno nisam videla i nisam ni želela baš da vidim. Signali su bili svuda oko mene iako je dobro krio. Naravno, na kraju sam saznala sve i osećala sam se jadno i izdato, jer je previše bio u mom životu, previše provodio vremena sa mojom porodicom i prijateljima, čak me je i zaprosio. (Sanja, 26)

Osveta je samo moja! (Kaja, 22)

Sada, iz ove perspektive mi je to smešno sve, ali tada mi je bilo strašno. Znam samo da sam se jako dugo posle njega osećala nedovoljno poželjno, mislila sam da sa mnom nešto nije u redu, što je naravno smešno. Bogu hvala brzo sam nastavila dalje. U stvari, učinio mi je uslugu, jer sam prodisala posle te veze, a isto tako sam jako dobro naučila šta su to muškarci i njihove laži. Osveta nije opcija, iz svega treba izvući nešto dobro. (Marija, 28)

Hvala ti što si mi na najružniji način pokazao da ne zaslužuješ moju ljubav! Prokockao si sve. Idi sada, sada si totalno slobodan. Kada me vidiš – pređi na drugu stranu ulice. (Mara, 19)

Varaj i ti njega, zapuši usta savesti i varaj do besvesti! Ako tako budeš radila, manje će boleti, kada te prevari, a sigurno će se i to desiti jednog dana. (Marina, 24)

Znate kako, oko za oko, zub za zub. Dakle, vadimo zube. (Anica, 24)

Ako me prevari znači da nije bio pravi i time mi čini uslugu jer ću ja patiti, piti mesec dana najviše, a onda nastaviti lepo svojim putem i naći sebi ravnog muškarca. (Ivana, 27)

Ubiću te na spavanju! Eto, to bih mu poručila. Kapiram da ako hoćeš nekoga da varaš onda i ne treba da budeš u vezi. Nema tu mnogo razmišljanja. Samo nezrele i nezadovoljne osobe varaju. (Ana, 25)


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments