Anna Wintour je glavna urednica modnog magazina Vogue još od 1988. godine. Šta god da mislite o njoj, ova žena bitno utiče na modu još od perioda pre nego što su mnogi od nas rođeni. Postoje čak i govorkanja da je uloga urednice koju je Meryl Streep tumačila u filmu The Devil Wears Prada inspirisana upravo Annom Wintour.

Ako ste ljubitelj mode, sigurno već znate pojedine stvari iz njenog života, ali za ove zanimljive činjenice iz njene biografije sigurno niste čuli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by runwayhigh (@runwayhigh)

1. Prva naslovna strana Voguea kada je Anna postala urednica je bila toliko drugačija od svega što su do tada objavili, da su morali da provere da nije u pitanju greška.

2. Anna Wintour je dobila otkaz u magazinu Harper’s Bazaar zato što “nije razumela kako funkcioniše američko tržište”. Izgleda da se nekome nije svidelo što je odobrila fotografisanje modela čija je kosa bila u dredovima.

3. Anna nije samo urednica Voguea, već se nalazi i na poziciji kreativnog direktora u Condé Nast – izdavača Voguea.

4. Ona ustaje svakog dana u 5 ujutro, što znači da odlazi na spavanje već u 10 sati. Zato se na žurkama i okupljanjima ne zadržava duže od 20 minuta.

5. Annina nekadašnja lična asistentkinja Lauren Weisberger je 2003. godine napisala bestseler The Devil Wears Prada, tako da je sasvim moguće da je lik urednice Mirande Priestly nastao po motivima Anne Wintour.

6. Na premijeri filma The Devil Wears Prada Anna je nosila Pradu – pokazujući da ima veoma dobar smisao za humor.

7. Svi znamo Anninu prepoznatljivu bob frizuru, ali ono što niste znali je da ovu frizuru nosi od svoje četrnaeste godine!

8. Anna ima dvoje dece sa bivšim suprugom Davidom Shafferom. Charles je rođen 1985. godine, a Katherine 1987. Ona je svoju decu opisala kao svoju najveću slabost.

9. Urednica magazina Vogue obožava da igra tenis i često trenira pre posla, čak je i učestvovala i u turnirima. Takođe, poznato je da je prijateljica sa nekadašnjim teniskim prvakom – Rogerom Federerom.

10. Game of Thrones joj je jedna od omiljenih serija, a najviše joj se dopada kako su u seriji odrađeni kostimi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

11. Svi mislimo da je veoma šik što Anna stalno nosi prepoznatljive naočare za sunce. Te naočare konstantno nosi zato što su sa dioptrijom, jer Anna ima loš vid.

12. Ona ima tri lična asistenta, ali se i pored toga nekad odluči da iznenadi one koji je zovu tako što će se sama javiti na telefon.

13. Anna isključuje telefon kad god ode na pauzu za ručak, kako bi mogla zaista da odmori. Omiljeni ručak joj je biftek.

14. Postoje podaci da je mesečna plata Anne Wintour preko 2 miliona dolara, a bonus za odeću je oko 200.000 dolara godišnje.

15. Anna još od 1994. godine gotovo svakog dana nosi isti stil Manolo Blahnik cipela. Zapravo, cipele se izrađuju specijalno za nju, prema merama njenog stopala, tako da joj savršeno odgovaraju. Najviše voli nude cipele sa štiklom srednje dužine.

Iz ovoga definivno možemo da zaključimo da je Anna Wintour biće navike, koje ne planira da menja svoj prepoznatljiv stil. Zauvek će ostati upamćena u svetu mode jer je njen uticaj na ovu industriju neizmeran.

Naslovna fotografija: instagram.com/runwayhigh

Jovana Petković

Comments