Poznato je da su muškarci krhka bića, osetljivog stomaka, lomljivog ega i da im je hrabrost u kesici među nogama osetljiva na temperaturu – ako je ispod one za kupanje bebe, sva se skupi i uvuče, kao kornjača u oklop.

Da biste ih ohrabrili, morate suptilno da postupate, kako se ne bi uvredili, ako imaju nešto među ušima, pa skontaju da vi mislite kako je onome među nogama potreban poseban podsticaj. E pa, ako vam se smučilo da im uzgajate ego pod staklenim zvonom i održavate optimalne uslove hrabrosti u hiperbaričnoj komori, uopšte vam ne treba nimalo truda, da ugledate oblačić prašine, jer je već odmakao toliko daleko niz put, da ne možete da mu vidite leđa. Samo se opustite. Kao sa drugaricom.

Obeshrabrite ga u startu

Iskače vam na četu u neko doba noći i flertuje sa vama sa bezbedne udaljenosti. Tačno znate da mu je dosadno i da u to doba nije bilo zelene tačke pored nečije zanimljivije profilne slike. Razmenili ste par rečenica i vidite kuda to vodi. Nikuda. Zakažite mu sastanak za sledeće veče. Šta da čekate? Da vas i dalje smara kad nema pametnija posla? Ne brinite, verovatno nećete otići na taj sastanak. A ako pristane, hej, možda vam se posreći neki primerak koga nije baš tako lako zastrašiti.

133 Anti saveti: Kako obeshrabriti muškarca

Zgrozite ga

Čim počne da smara o politici, ekonomiji, fudbalu, računarima, istoriji, četnicima i Kosovu, omiljenim temama u kojima su svi muškarci eksperti, sive eminencije i vrsni analitičari, prekinite ga, skrenite mu pažnju komplimentom o njegovoj informisanosti, pa mu onda recite da vas veoma zanima nešto iz oblasti medicine. Na primer, zašto se ponekad stvaraju ogromni krvavi ugrušci prilikom menstruacije i da li je to opasno, jer vi ste se stvarno prepali kad vam je onomad ispalo nešto kao komad džigerice dok ste se tuširali, nije moglo da prođe kroz slivnik, pa ste morali da ga pokupite i bacite u šolju, a bilo je ljigavo i kompaktno i imalo je neki miris, uf…

Comments