Juno je asteroid koji ima uticaj veoma sličan Veneri, samo za razliku od nje ne odnosi se se na ljubav i privlačnost, već na onu drugu stranu odnosa- bračni život, brak, posvećenost, srodnu dušu. U natalnoj karti ovaj asteroid nas upućuje na ono što podsvesno tražimo u partneru i pokazuje nam koji tip srodnih duša privlačimo I definše tu osobu koja nam je suđena. Ne ono što nam se nužno dopada i što tražimo već ono što nam je na neki način predodređeno. U izvesnom smislu definiše “patern”, šablon na koji uvek padamo, hteli ili ne, i u ličnom horoskopu predstavlja partnera za brak kog ćemo privući. U zavisnosti od toga u kom se znaku Juno nalazi, takve su i karakteristike naše srodne duše.

Juno u Ovnu

Tvoja srodna duša je samostalna, motivisana, aktivna, asertivna i u nastupu možda pomalo i agresivna osoba. Moguće je da se bavi nekom vrstom posla koji je sam pokrenuo. On je neko ko igra isključivo “A” igru, i puca na prvo i najbolje ili ništa. Gradski tip koji dosta priča, ume lako da bude dospe u centar pažnje i nema nikakav problem s tim da tu i ostane.

Juno u Biku

Partner koji ti treba je onaj koji može da ti obezbedi stabilnost i sigurnost u svakom smislu, emotivnu, finasijsku, i svaku drugu. Bitno ti je da ne budeš na klizavom terenu već da imaš nekog posvećenog ko je dobar slušalac i on to i jeste. Voli da iskazuje nežnosti i to radi sa lakoćom, iako mu treba malo vremena da se istinski posveti. Moguće da je snažne građe, krupniji, i prilično tvrdoglav.

Juno u Blizancima

Tvoj idealan partner je čovek avantura. Voli da priča, a posebno da ubeđuje druge u ispravnost svog mišljenja. Stalno je u pokretu I fizički I mentalno, i mir je najstrašnija reč koja može da mu se kaže. Voli da sedne u kola i jednostavno se odveze u novu avanturu. S njim ti nikada neće biti dosadno, ali je moguće da mu vernost nije najjača strana.

Juno u Raku

U svom partner tražiš i vidiš porodicu i to je ono što te privlači kod njega. Vidiš zajednicu, i srećan miiran dom, i u potpunosti možeš da se zamisliš sa njim kako se “smiruješ” i osnivaš porodicu, što na prvom mestu i želiš. Puno brige, i nežne ljubavi majčinskog tipa. Problem je što je veoma moguće da partner postane previse vezan za tebe ili ti za njega.

Comments