Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Da li i ti imaš “Bermudski trougao” u novčaniku? Evo rešenja!

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Kako da izvučeš savršenu liniju ajlajnerom – svaki put!

Dvoje trkača osvojilo grad uprkos mraku i kiši. I sve zabeležili fantastičnim videom!

Hygge koncept u centru grada: Gde da se ušuškaš tokom hladnih zimskih dana?

Maldivi: Jedini vodič koji ti je potreban ukoliko putuješ u “tirkizni raj”

Želiš savršen, porcelanski ten? Otkrivamo ti tajne japanske beauty rutine

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Preporuka: Gde da izađeš ako voliš chill & hip atmosferu

1/3

Nema dileme o tome da celokupnu sliku o nekome možemo steći tek nakon što posetimo njegov životni ili radni prostor. Tek tada, kada se imaginarna predstava koju imamo o nekoj osobi upotpuni realnim sadržajem, kad saznamo koje su mu navike, u kakvoj atmosferi živi i radi, utisak je potpun i nije retkost da se dodatno oduševimo nekim kada vidimo na polici sve one knjige koje i sami obožavamo, ili pak razočaramo suočeni sa bezličnošću identiteta. Intimni prostor je i više nego značajan kada je u pitanju sveukupno mišljenje, pa zašto bi to bilo drugačije kada su umetnici u pitanju?

Od poznate kreativne košnice Frensisa Bejkona u kojoj caruje haos do ateljea Konstantina Brankuzija u kom se mogu naći i komadi nameštaja koje je sam dizajnirao i pravio, ateljei nekih od najpoznatijih umetnika u istoriji otvoreni su za javnost i dozvoljavaju nam uvid u prostore u kom se stvarala magija koju danas volimo i poštujemo, i obezbeđuju novi pogled na njihove prakse, stvaralaštvo i ličnosti.

Džekson Polok i Li Krasner
Istočni Hempton, Njujork

Dve nedelje nakon što su se vođa američkog apstraktnog ekspresionizma, Džekson Polok i Li Krasner, ništa manje značajna figura istog pravca, venčali 1945.godine, preselili su se u ovu kuću smeštenu u Istočnom Hemptonu. Odmah po dolasku Polok je renovirao štalu i koristio je kao svoj atelje, do svoje smrti 1956. nakon čega je Li nastavila da stvara u tom prostoru. Restauratori su se trudili da maskimalno očuvaju duh samog Poloka i prirode njegovog slikarstva tako da su podovi ostavljeni u originalnom stanju: išarani, istačkani, zapljusnuti i pegavi tragovi Polokovog akcionog slikarstva. Zidovi su pak osveženi naknadno ubačenim sadržajem u vidu fotografija i tekstova koji se odnose na karijeru oboje umetnika.
Ovaj neobičan izložbeni prostor otvara se sezonski i radi od maja do oktobra.

Editors choice