Kako to izgleda kada se jedna žena sa iskustvom i kredibilitetom nađe u luksuznoj industriji nakita u kojoj su godinama dominirali muškarci? Kako izgleda put inovacije u industriji, koja je godinama bila gotovo hermetički zatvorena za novine i promene? Kako je jedna žena uspela da sve svoje talente, iskustva, želje, kreativnost spoji u jedno i lansira brend luskuznog nakita, koji je danas prepoznat širom Evrope.

Avel Lenttan nakit je namenjen ženama koje teže ekonomskoj slobodi, koje imaju ideju o sopstvenom identitetu i koje uvek na pametne načine tragaju za novitetima. A Avel, žena čija je ideja pomerila granice, samostalna je, odgovorna, kosmopolita, radoznala, svetski putnik, koji je uvek u potrazi za suštinskom estetikom, dok je na tom putu vodi mašta. Avel stvara bezvremenske dragulje, koje krase italijanski stil i internacionalna dimenzija.

Imali smo zadovoljstvo da sa Avel Lenttan razgovaramo o njenom i više nego interesatnom putu, izazovima i lepoti koju stvara.

avel 1 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: NINAMILAN Studio

WANNABE MAGAZINE: Ideja o samom brendu Avel nastala je davne 2014. godine. Kako je tvoje putovanje i putovanje brenda izgledalo tokom ovih 6 godina i koliko su se tvoji ciljevi i vizija promenili s početka tokom svih ovih godina? Da li je danas sve izgleda onako kako si želela?

AVEL LENTTAN: Da, kada se setim, zapravo je sve počelo mnogo ranije… Kada sam došla u Italiju 2002. godine, počela su susretanja sa modom i poslovima sa nakitom. To je bila ljubav na prvi pogled – dragulji i veština, istorija, sve povezano sa time me je potpuno privuklo. Ali u tom periodu sam imala drugačiji posao i život, bilo je potpuno drugačije od ovoga danas… Moj bezazleni hobi me je potpuno preuzeo tokom godina. Godine 2014. sam napravila međunarodno takmičenje i nikad zapravo nisam razmišljala šta će to da mi donese i kako će me promeniti. Zapravo, postojala je vizija, ali nije bila dugotrajna i sa struktuiranim planom. U decembru 2014. smo dobili mnogo porojekata i interesovanja i za nekoga ko nije imao ime brenda ili bilo kakvu vezu sa industrijom nakita, bilo je neverovatno dobiti toliko mnogo odgovora.

Godinu dana nakon što sam počela sa sarađujem sa nekima od njih, napravili smo neke odlične stvari, povezanost je bila tu, jednostavno smo se razumeli. Problem u to vreme je bio nedostatak vremena. Nisam mogla da im posvetim svoje vreme i prostor… To je bio veoma komplikovan period, kada uzmemo u obzir da sam bila aktivna u velikoj grupi, u dogovoru sa tri kompanije, sa konstantnim putovanjima svuda po svetu, porodicom u različitim gradovima… To je bila poprilična vožnja… Sa mojom konstantnom znatiželjom, strašću, onima koji su me sledili i čitajući mnogo o industriji, dizajniranju, izradi i veštini, i sa svim tim informacijama koje sam prikupila sa tržišta, donela sam konačnu životnu odluku.

Godina 2018. je bila godina kada je sve krenulo da se pokreće. Sa timom za izradu smo počeli sa dizajniranjem, kako bi industrijski i moderan budući plan trebalo da bude, pa smo se fokusirali na R&D… Tada su stvari počele da se menjaju, vizija je postala mnogo veća. Promenili smo mnogo tokom poslednje dve godine, poboljšali smo strategije, ulažući mnogo truda i strasti u sve ono što radimo.

Kao što možete videti, u proteklih 6 godina, naš rad je evoluirao polako, ali mirno. Uključili smo mnogo različitih profesionalnih timova i eksperata da bismo dobili najprofitabilniju vrednost za naš cilj. Danas smo ponosni na naš interni uspeh i spremni smo za lansiranje. Već gledamo ka budućnosti, početku novih izazova i pružanju novih sjajnih ideja. Smešno rečeno, ali projekat je bio uspešan i pre nego što je bio lansiran.

“Avel Lenttan” brend, kao izvrstan u sektoru luksuznih, bio je prepoznat od strane evropske zajednice, zahvaljujući nagradi koju smo osvojili na dodeli nagrada zvanoj “Awards Gala Dinner”, događaju od velike međunarodne važnosti, organizovanog od strane Le Fonti u Milanu.

Ne, nisam mogla ni zamisliti da će sve biti mnogo veće i zabavnije nego što sam prvobitno mislila. Uspela sam da združim stvari koje volim: inovaciju, tehnologiju, dizajn i nakit – što je odlično.

avel 8 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Stajling: Privatno vlasništvo

U tvoj nakit utkano je mnogo interesatnih pojedinosti i karakteristika koje su u vezi sa tobom. Italijanski dizajn je pečat, ali je deo tvog nakita i duh svih putovanja na kojima si bila. Koje karakteristike drugih zemalja možemo videti u tvom nakitu?

Htela sam da u brend unesem odraze svog života: ja sam kosmopolita, osoba sa mnogo interesovanja, putnik, veoma radoznala i uvek u potrazi za suštinskom i karakterističnom estetikom. Nebitno je da li pričamo o luksuznim proizvodima ili modi, arhitekturi, umetnosti, automobilima, dizajnu enterijera , bilo čemu… Ono što me vodi jesu mašta i multidisciplinarnost.

Zaljubila sam se u Italiju, kulturu, ali najviše u um. Kultura ima puno detalja, na poslu, razvijajući proizvode ili radeći projekte… Naučila sam da gledam stvari van kutije i rezultat mojih iskustava i putovanja po svetu je vidljiv u mešavini želje da postignem visok nivo italijanskog zanatstva, ali da donesem nešto što kompanije malih i srednjih veličina u industriji nakita nemaju – multidisciplinarni i internacionalni pristup koji kombinuje inovaciju na nivou proizvodnje, ali i stvara održivi model za moderan, lični i bezvremenski dragulj. Jer, na kraju dana, nakit traje zauvek. Ima vrednost, ima uspomene, predstavlja ulaganje, lično je, emocionalno i finansijsko sredstvo.

avel 5 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: NINAMILAN Studio

Tvoj nakit šalje mnogo ohrabrujućih poruka, a jedna je svakako da treba uvek da budemo svoji. Kako nakit može da nam pomogne da se izrazimo i kako može da nam pomognemo da istaknemo sve ono najbolje u nama?

Verujem da svaka žena zaslužuje da da oblik svom dragulju na osnovu njenog stila, njenih želja i njenog iskustvenog putovanja. Avel Lenttan, dizajniran kao brend i filozofija, ne želi da samo stvara moderan nakit koji će moda promeniti za godinu ili dve. Želimo ponuditi tradicionalniji pristup, ali sa skalarnim sistemom, skrojenim i dizajniranim za životnu vrednost.

Svaka linija nakita koju projektujemo ima višedimenzionalni pristup sa modularnim dizajnom: sa skalarnim sistemom, ponovljiv i odgovarajuć za različite proizvode.

Nudimo izbor 3 vrste zlata: žuto, belo i roze. Uskoro ćemo lansirati i kolekciju sa crnim zlatom i dijamantima.

Svaka mušterija ima mogućnost da bira različite metale i boje kamenova, među dostupnim referencama i mogu birati specijalne, prilagođene verzije nekih proizvoda.

Kolekcija ogledala je rođena pod konceptom da se naša slika menja u igri ogledala i različitosti boja koje su odraz naših menjajućih želja i raspoloženja.

Želimo da istaknemo odraz svake lične priče koja otkriva novo iznenađenje svakoga dana. Naš brend želi da prenese prepoznatljiv stil i inovaciju, kao i bezvremensku eleganciju. Kreativnost, dizajn i inovacija biće kamen temeljac razvoja brenda koji teži ka tome da izrezbari sopstveni prostor na vrhu tržišta luksuza.

Comments