Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Po čemu ćemo prepoznati tvoj nakit kada ga vidimo na nekoj ženi i po čemu se zapravo tvoj nakit razlikuje od svih drugih brendova?

Ne zaboravite da čak i kada pričamo o personalizaciji, držimo visoke generalne standarde i proizvodimo prvoklasan nakit koji sjedinjuje jedinstven italijanski stil sa internacionalnom dimenzijom: počinjemo od kreativnog dizajna i izlazimo na tržište putem mreže kao našeg najvećeg kanala prodaje.

Avel Lenttan dragulj je jedinstvena kreacija napravljena od strane zanatlija, sa velikom umetničkom vrednošću. Proizvod već ima svoj potpis slike, sa svojim bezvremenskim jednostavnim oblicima.

Mi smo išli dalje – naša mušterija mora imati znanje u vezi sa tim šta kupuje. Kreirali smo digitalni sertifikat u svakom komadu koji možete videti u onlajn radnji.

Svaki sertifikat koji pronađete danas kupujući bilo koji luksuzni proizvod, u obliku je papirne brošure koja dolazi sa proizvodom koji kupujete i daje garanciju i opšti opis.

Nisam sigurna za naše čitaoce – ali ja lično stalno gubim papire, garancije, dokumenta… Kako vreme prolazi, nisam dobra u tome da pratim sve, pa sam morala da prevaziđem to uz pomoć nekih drugih ideja. Utisnuli smo u zlato jedinstveni digitalni čip koji sadrži sve informacije u vezi sa proizvodom: sertifikat dijamanata, sertifikat održivog zlata – radimo samo sa prvoklasnim kompanijama metala, dragim kamenjem u boji i proizvodima dobrog porekla.

Naši klijenti mogu prilikom naručivanja da odluče da stave bilo koji tip informacije koji može biti digitalno smešten unutar dragulja. Mogu staviti pesmu, ličnu poruku za osobu kojoj pravimo poklon.

Takođe se mogu staviti sertifikati i informacije o ceni, kada i gde je kupljen dragulj i ako kupac odluči da ga proda, sve ove informacije mogu biti korišćene da se proceni njihova vrednost, ali može se i sakupiti informacija koju neko želi zauvek da sačuva.

Svaki komad je jedinstven, iako izgleda isto spolja. Ovo je nova era, veoma odvažan potez – ali razumem da, kao žena, kao kupac i mušterija, želim da potrošim svoj novac na nešto što daje vrednost vremenu i ne može biti izgubljeno. Napravila sam izbore za jaku prepoznatljivost i brendiranje, u smislu grafike, dizajna i pakovanja.

avel 6 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: XYZ

Jednom prilikom si spomenula da se tvoja ličnost ogleda u tvojoj kolekciji. Kada bi tvoj nakit bio žena, kakva bi to žena bila?

Žene današnjice žele da stvore identitet za sebe i da postignu ciljeve i snove. Žele da budu svoje i da iskažu svoje ponašanje i osećanja slobodno. Pokušala sam da sparim ovakav profil sa našim kreacijama. Malopre sam spomenula multidisciplinarnost, što je ključ ovde. Žene rade više poslova istovremeno i uspevaju da uče, da žive, da prežive u različitim poslovima, društvenim i privatnim okruženjima. Preuzimaju odgovornosti i postaju sve više finansijski nezavisne. Nismo stigli dotle još, ali smo počeli da popločavamo taj put sve više tokom decenija. Sa ekonomskom slobodom, žene su mnogo slobodnije da biraju i da traže ono što žele.

Obraćam se ženama koje žele visokokvalitetan i bezvremenski nakit. Učestvuju u vlasničkom iskustvu biranja dijamanta, stila i razumevajući njihov kvalitet. Kad je u pitanju karakter, može biti minimalni ili ekstravagantni, sve dok žena ima ideju o sopstvenom identitetu. Žene traže novosti, ne samo u dizajnu, nego i u “pametnom” aspektu proizvoda i prodajnog iskustva, kao što je “socijalizacija” kupovnog iskustva i druženje i deljenje važnih momenata koji vode do izbora dragulja.

Trougao je simbol koji je i te kako dominantan u tvojoj kolekciji. Trougao simbolizuje mnogo toga, između ostalog može biti i ženski simbol, simbol misterije, ali može biti i muški simbol. Šta je presudilo da se ovaj simbol nađe u tvojoj kolekciji?

Trougao je motiv koji sam izabrala za Mirror kolekciju. U pitanju je jednostavna, lako prepoznatljiva, jedinstvena i fascinantna geometrijska figura, bez dijagonala i sa najmanjim brojem stranica. Njegova estetika je orijentisana na suštinu stvari.

Trougao je simbol prožet ezoteričkom misterijom koja je uvek fascinirala populacije i kulture čitavog sveta. Ima 3 strane, a 3 je savršen broj. Tri je broj dimenzija vremena koje je bilo, koje jeste i koje će biti. Kada uzme oblik strele, trougao je simbol pravca, meta i potraga za srećom.

avel 2 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: NINAMILAN Studio

Poklanjanje nakita je poseban čin, posebno ukoliko nakit nosi neku poruku kao što je to slučaj sa tvojim nakitom. Da li danas žene više vole da dobijaju ili kupuju same sebi nakit?

U važnoj, prvobitnoj fazi istraživanja i razvitka, analizirali smo promene u dinamici novih motivacija prvi kupovini nakita i dijamanata. Luksuzni dragulj je postao simbol širokog raspona “momenata” u životu u poređenju sa kupovinom u prošlosti, što je direktno povezano sa referentnim tačkama ličnih veza.

Avel Lenttan odgovara novim potrebama emancipacije žena, u kojima je kupovina luksuznog dragulja momenat lične proslave i shvatanja sopstvene vrednosti. Vrlo dobro znam šta žene žele: od kupovine nakita kao poklona pa sve do toga da one same budu aktivni kupci, do kupovine džipova za ličnu upotrebu i rezervisanja hotelskih soba za putovanja sa drugaricama!

Koji savet možeš da daš ženama prilikom odabira idealnog komada nakita, koji će biti njeno obeležje?

Mislim da je industrija nakita prepuna dizajnera koji rade sa finijim materijalima i pozicioniraju svoje linije proizvoda kao kolekcionarske predmete za budućnost.

Ali, ako želite da birate retke talente koji će biti izdržljivi, koji kreiraju komade koje ćete želeti da nosite godinama, onda treba da izaberete Avel Lenttan nakit i estetiku koja najviše odgovara vašoj.

avel 7 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: XYZ / Cipele: Deichmann

Jednom prilikom si spomenula da je ženi mnogo teže da sama pokrene svoj biznis. Koliko je tebi bilo teško i šta je zapravo najveći izazov u celokupnoj priči?

Teško je napraviti brend sa reputacijom bez sporednih etiketa i pretpostavki. Potrebna je sposobna osoba na dobrom položaju, ali je potrebno znatno više da žena poseduje to isto. Još je teže da prodrete iz jedne industrije do kovanja zlata i posla sa nakitom. Oba su starijeg nasleđa, zatvorena, sa uspostavljenim starim tradicionalnim okvirima i sa vrlo malo prostora za inovaciju. Ali to se menja digitalizacijom. Nekako, radila sam preko 20 godina u tehnologiji – navikla sam da budem nadjačana brojčano od strane muških kolega, sa procentom otprilike 80:20. Nadala sam se da ću videti više ženske moći u poslu sa nakitom. Luksuzni sektor je bio u rukama muškaraca jako dugo, ali se vremena definitivno menjaju. Sa rastućom značajnošću ženskog ohrabrivanja širom sveta, žene akumuliraju sopstveno bogatstvo. Sada su žene mnogo više otvorene za eksperimentisanje sa svojim karijerama i pokušavanje nekonvencionalnih opcija u luksuznom prostoru. Upoznala sam veliki broj njih, a to je takođe zbog smene generacija.

avel 4 Dizajnerka nakita Avel Lenttan: Žene žele da stvore identitet za sebe i ostvare svoje snove!

Haljina: NINAMILAN Studio

Kako danas definišeš svoj cilj, šta želiš da ostvariš u narednih šest godina?

Brend ima jak socijalni poziv, veoma visoku tehnološku vrednost i jak ženski stav. Brend je definisao organizaciju, sa kohezivnim i motivisanim timom u prodaji, digitalnom marketingu, operacijama i R&D odsečcima.

Već ima preko 350 dragulja u svom katalogu, od 5 kolekcija, spremnih da budu napravljeni i isporučeni. Nije loše za početak, rekla bih!

Naše mušterije će shvatiti sopstveno emotivno kupovno putovanje na mreži, u radnjama ili na posebnim događajima. Istraživali smo svaki aspekt efikasnosti produkcije i ekonomije dubinski, sa upotrebom materijala najvišeg kvaliteta i vrednosti.

Sledeće godine ćemo lansirati našu obimnu kolekciju modnih dodataka i mnogo više toga… Za 6 godina nadam se da ćemo se proširiti na mnogo tržišta i biti bliži lokalnim kulturama. Spremni smo da otkrijemo šta je sledeće!

Produkcija: WANNABE MEDIA

WANNABE MAGAZINE 

Editors choice