10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

“Red Bull Paper Wings” je najveće svetsko takmičenje u bacanju papirnih aviona. Srbija je jedna od osamdeset i pet prijavljenih zemalja. Izbor za najbolje pilote je u toku!

Kvalifikacije u Nišu, Kragujevcu i Beogradu su već održane i preostaje još izbor za novosadske predstavnike 3. marta. Pobednici iz Srbije, Crne Gore i Makedonije će se sastati na regionalnom takmičenju u Novom Sadu 10. marta. Najbolji piloti odleteće u Salcburg (Austrija) na finale 4. i 5. maja, na svetski papirni aeromiting!

Pogledajte kako je to izgledalo 2009.

Na društvenoj mreži Twitter urađen je odličan marketing za ovaj događaj. Sve popularniji su takozvani tweetUp-ovi na kojima se sastaju korisnici te mreže. Na jednom takvom okupljanju 28. februara u disko baru “Mladost” pojavio se neočekivano veliki broj tviteraša. Đuskalo se uz muziku, pio se Red Bull, pravili su se papirni avioni i čitali tvitovi koji su objavljivani na ekranu sa haš tagom (hush tag) #PapirniAvion.

slika1 2 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Najbrojniji Tweet UP dosad, sto trideset okupljenih

Na kraju je održan izbor za najbolje napravljen avion. U žiriju su bili Petar Vojinović, medijski promoter takmičenja, novinar i bloger sajta Tangosix, Đurđina Radić, pevačica iz benda Sevdah Bejbe i Igor Manječić, student Fakulteta organizacionih nauka.

slika2 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Žiri je bio dobro raspoložen

Sinoć u Studentskom kulturnom centru (SKC) odabrani su beogradski predstavnici. Već sat vremena nakon početka takmičenja velika sala SKC-a bila je puna i veliki broj takmičara se pripremao za jednu od tri različite discipline – daljinski, vremenski i akrobatski let. Svuda okolo su leteli papirni avioni tako da je prizor zaista bio bajkovit.

slika3 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Pogled na pistu, iz avionske perspektive

U kategoriji dužinski let pobednici su Ivan Bejovac – 26.6 metara (I mesto) i Mihajlo Petrović – 26 metara (II mesto). Prva dva mesta u kategoriji vremenski let odneli su Stefan Padelka – 7.4 sekunde i Vladimir Pijčić – 6.8 sekundi. U revijalnoj kategoriji nagrade za akrobatski let osvojili su Ranko Buha i Miloš Dizdarević, ali oni neće imati priliku da učestvuju na regionalnom takmičenju.

Želimo mnogo sreće i dobar provod našim predstavnicima i nadamo se da će biti još ovako kreativnih i interesantnih takmičenja.

Fotografije: Marko Đurić


Mina Smiljanić juri za životom koji nju ne uspeva da stigne. Preambiciozni kolekcionar iskustava i uspomena. Piše brodski dnevnik da bi sprečila zaborav. Plaši se dokolice, beži od monotonije, kipi iz kalupa. Uvek svuda. Veruje da može sve i da sve zavisi od nje. Smatra da je previše jednostavna i previše komplikovana za jednu ženu. Akcijaš. Skitnica. Fu.

Editors choice