5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

“Red Bull Paper Wings” je najveće svetsko takmičenje u bacanju papirnih aviona. Srbija je jedna od osamdeset i pet prijavljenih zemalja. Izbor za najbolje pilote je u toku!

Kvalifikacije u Nišu, Kragujevcu i Beogradu su već održane i preostaje još izbor za novosadske predstavnike 3. marta. Pobednici iz Srbije, Crne Gore i Makedonije će se sastati na regionalnom takmičenju u Novom Sadu 10. marta. Najbolji piloti odleteće u Salcburg (Austrija) na finale 4. i 5. maja, na svetski papirni aeromiting!

Pogledajte kako je to izgledalo 2009.

Na društvenoj mreži Twitter urađen je odličan marketing za ovaj događaj. Sve popularniji su takozvani tweetUp-ovi na kojima se sastaju korisnici te mreže. Na jednom takvom okupljanju 28. februara u disko baru “Mladost” pojavio se neočekivano veliki broj tviteraša. Đuskalo se uz muziku, pio se Red Bull, pravili su se papirni avioni i čitali tvitovi koji su objavljivani na ekranu sa haš tagom (hush tag) #PapirniAvion.

slika1 2 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Najbrojniji Tweet UP dosad, sto trideset okupljenih

Na kraju je održan izbor za najbolje napravljen avion. U žiriju su bili Petar Vojinović, medijski promoter takmičenja, novinar i bloger sajta Tangosix, Đurđina Radić, pevačica iz benda Sevdah Bejbe i Igor Manječić, student Fakulteta organizacionih nauka.

slika2 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Žiri je bio dobro raspoložen

Sinoć u Studentskom kulturnom centru (SKC) odabrani su beogradski predstavnici. Već sat vremena nakon početka takmičenja velika sala SKC-a bila je puna i veliki broj takmičara se pripremao za jednu od tri različite discipline – daljinski, vremenski i akrobatski let. Svuda okolo su leteli papirni avioni tako da je prizor zaista bio bajkovit.

slika3 Avionu, pocepaću ti krila! #PapirniAvionUP

Pogled na pistu, iz avionske perspektive

U kategoriji dužinski let pobednici su Ivan Bejovac – 26.6 metara (I mesto) i Mihajlo Petrović – 26 metara (II mesto). Prva dva mesta u kategoriji vremenski let odneli su Stefan Padelka – 7.4 sekunde i Vladimir Pijčić – 6.8 sekundi. U revijalnoj kategoriji nagrade za akrobatski let osvojili su Ranko Buha i Miloš Dizdarević, ali oni neće imati priliku da učestvuju na regionalnom takmičenju.

Želimo mnogo sreće i dobar provod našim predstavnicima i nadamo se da će biti još ovako kreativnih i interesantnih takmičenja.

Fotografije: Marko Đurić


Mina Smiljanić juri za životom koji nju ne uspeva da stigne. Preambiciozni kolekcionar iskustava i uspomena. Piše brodski dnevnik da bi sprečila zaborav. Plaši se dokolice, beži od monotonije, kipi iz kalupa. Uvek svuda. Veruje da može sve i da sve zavisi od nje. Smatra da je previše jednostavna i previše komplikovana za jednu ženu. Akcijaš. Skitnica. Fu.

Editors choice