Iza sedam gora i sedam mora, sedam planina i sedam okeana nastao je jedan mali virus. Kako je vreme prolazilo virus je sve više i više rastao i želeo je da se upozna sa što više ljudi, da im se svidi i uđe im pod kožu. Ljudi, ne znajući koliko je ovaj mali virus opasan, nisu se baš najbolje čuvali, pa su mu dopustili da dođe baš u svaku zemlju ovog sveta. Nije pomoglo zatvaranje vrata, zato što ovaj mali virus prolazi kroz sve. Ljudi se nisu osećali dobro, bolnice su postale pune, a oni koji se nisu upoznali sa virusom odlučili su da ostanu kod kuće. Ništa više ne radi, ne smemo da šetamo i moramo da budemo dobri i da sačekamo da virus ode na neku drugu planetu iza sedam gora i sedam mora.

Ovo je bajka koju trenutno živimo i verovatno bajka koju ne bi volelo da čuje ni jedno dete. “Bajka” u kojoj živimo pomalo je čudna, ne nazire se kraj još uvek i ne možemo ni da ga predvidimo. Ali se nadamo, iz sveg srca, da će i ova naša bajka imati srećan kraj. I zato se trudimo da budemo pozitivni koliko god nam situacija dozvoljava, trudimo se da utešimo sebe kada smo tužni, jer u redu je i biti tužan i uplašen. Trudimo se da pomognemo drugima, dok se i sami borimo sa nemirima.

Ono što će ostati upamćeno nakon ove čudne bajke jeste solidarnost i ljubav koju neprestano delimo. I posebno ćemo upamtiti sve one dobrotvore koji su donirali svu potrebnu opremu bolnicama, onima koji se bore na prvoj liniji fronta, volonterima, ali i onima koji nam leče dušu.

U svetu, ali i kod nas pokrenut je jedan sjajan program. Naime, poznate ličnosti svakog dana čitaju raznovrsne priče, bajke i pesme namenjene deci. Iako su u pitanju dečije pričice i pesmice, moramo da priznamo da ovo jednako umiruje i decu i starije. Dok je deci verovatno zabavno, mi stariji ponovo proživljavamo dane detinjstva, drugačije shvatamo poruke bajki i pesama, bivamo zainteresovani i samim tim skrećemo misli sa aktuelne situacije i bolje se osećamo.

Strani projekat – Save with Stories 

Poznate strane ličnosti okupile su se oko jedne ideje – pomoći deci na različite načine. Dakle, ovu ideju pokrenula su udruženja Save The Children i No Kid Hungry, koje će prikupljati novac za hranu za decu, koja su na različite načine pogođena koronavirusom, ali će dostaviti i različite materijale deci, koji su im potrebni. Na početku svakog videa stoji uputstvo kako se može donirati novac.

Jedna od prvih koja se priključila ovom sjajnom projektu je Jennifer Garner. Ona je pročitala priču pod nazivom “The Three Little Fish and the Big Bad Shar” i to ne samo da je uobičajeno pročitala, nego se prilično unela u ulogu i to uradila na jedan fenomenalan način, koji je definitivno i te kako zabavan deci.

I Camila Cabello se priključila čitajući priču o dinosaurusima. To je učinila u njenom stilu.

Preko sto poznatih ličnosti uključilo se u ovu divnu akciju, koja još uvek traje. Prelepe bajke i zanimljive priče čitali su i Ellen, Natalie Portman, Pink, Demi Lovato, Margot Robbie… Pogledajte kako je to izveo Jake Gyllenhaal.

Eva Longoria, Hilary Duff, Chris Evans, Cindy Crawford, Kaia Gerber i mnogi drugi čitali su priče na sebi svojstven način. I u narednim danima možemo da očekujemo još priča, od mnogih poznatih ličnosti i radujemo se tome.

Comments