Često podležemo sopstvenoj mašti, odnosno uticaju koji na nas ima romantika koja nam se od detinjstva servira kroz bajke, filmove i muziku – zamišljamo da je ljubav nešto magično i gajimo nerealna romantična očekivanja koja dovode do toga da se razočaravamo u realnosti. Muškarci nisu ni prinčevi, ni vitezovi, ni likovi iz filmova, ali često su sasvim dobri onakvi kakvi jesu – međutim, nama to nije dovoljno, osećamo se izdano i razočarano, jer ne doživljavamo ono što smo zamišljali. I onda krivimo muškarce, umesto da preispitamo sebe, da sagledamo svoja iluzorna očekivanja i da prihvatimo realnost. I da uživamo u njoj. Bajkovita očekivanja nam upravo kvare onu sreću koju tražimo i zamišljamo – umesto da je živimo.

On uvek zna da kaže pravu stvar

Oni tipovi u filmovima nikad nisu zbunjeni i rasejani, nego u pravom trenutku uvek pronalaze prave reči za svoju partnerku, a tvoj partner nekako baš ume da kaže ono što ne treba u najgorem trenutku. Ali on nije gledao toliko romantičnih filmova, niti poistovećuje sebe sa nekim od romantičnih junaka na koje vi padate – i komentariše ne razmišljajući o vašim očekivanjima i osećanjima. Ponekad je potrebno da ga usmerite, da mu kažete šta želite da čujete – da vas voli, da će biti sve u redu, da možete da računate na njega. On sigurno to i misli, ali ne zna koliko je vama važno da to čujete, za njega se to podrazumeva.

Zgodan, pametan, šarmantan, odan, strpljiv, uspešan…

Ponekad pomislite da nije fer – znate toliko žena koje su zgodne i lepe, dobre, strpljive, pametne, šarmantne, uspešne, verne, a izgleda da takvih muškaraca, koji su ceo paket, nema. Ako su zgodni, šarmantni i uspešni, onda obično nisu verni, ili su sebični, ili su emotivno nedostupni… Izgleda da u realnosti moramo biti zadovoljni ako dobijemo bar dve od četiri željene stvari. A možda ni same nismo tako divne kao što verujemo da jesmo.

On će se boriti za nas

U našim romantičnim zamislima, naš muškarac se bori za nas, prevazilazeći sve prepreke. U realnosti, oni kalkulišu i nisu spremni da izgube položaj, odobravanje porodice, ili bilo šta za šta vezuju svoje muško dostojanstvo, da ne bi izgubili partnerku.

Comments