Baletanke su bile izuzetno popularne krajem prethodne dve decenije. Svaka žena, devojka, devojčica je imala barem jedan par baletanki, koje su činile neizostavan deo obuće za prelazne periode, kao i za leto. Sad se ponovo vraćaju i očekuje se da će ovog leta ponovo postati trend.

Na ulicama ćete viđati klasične baletanke koje su se nosile pre deset i više godina, ali mnoge od njih će biti u sasvim drugačijem izdanju. Zato vam predstavljamo nekoliko modela koji će se moći videti na svakom ćošku već od septembra.

Klasičan model

Krećemo sa modelom sa kojim ste sigurno upoznati, a to su oble baletanke sa mašnicom. Baš takve smo svi imali. Zaobljene su na prstima i izgledaju izuzetno nežno i elegantno. Ako volite ovaj model, onda ćete sigurno biti oduševljeni zato što se vraćaju na velika vrata u prodavnice obuće.

Jednostavne su za kombinovanje i navlačenje. Mogu se nositi uz elegantnije kombinacije, ali i uz obične farmerice i majicu – kad želite da vaš autfit bude bar malo prefinjen. Takođe, na fotografiji ispod se može videti koliko su savršene kada želite da budete u stilu poslovne elegancije.

“Balerina” baletanke

Da li ste primetili da smo sada u nostalgiji trendova, da nam se vraća sve što je bilo popularno pre deset, dvadeset ili trideset godina? No, ništa od toga se ne vraća u originalnom izdanju, već sa blagim izmenama. U slučaju baletanki – to će biti izmene u obliku.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam sve ideje kako možete da nosite marame

“Balerina” baletanke ste mogli videti i pre više od deset godina. Vezivale su se satenskom trakom oko članka, ali ono što nam sad dolazi je bez trake, ali oblikom izgleda kao prava baletanka koju nose balerine. Reč je o specifičnom četvrtastom obliku.

Nama se najviše dopada ovakav model, baš zbog toga što najviše podseća na original, a uz to su dodate i razne varijacije. Uz to, oble su previše nežne, pomalo i dečje, ali ove, četvrtaste, imaju određenu ozbiljnost, a baš takav je model na fotografiji ispod sa Manolo šnalom umesto mašne.

Dakle, sa njima se postiže zreliji izgled i zato su odlične u kombinaciji sa pantalonama i sakoima. Jednostavne su za kombinovanje i odlično će se uklopiti uz svu vašu odeću, naročito ako cenite minimalistički stil.

Biseri na baletankama su nešto sasvim novo i što niste ni znali da vam je potrebno. Ovakva obuća predstavlja vrhunac stila i uz njih će svaki autfit biti krajnje besprekoran. Naravno, kada obujete baletanke sa biserima, podrazumeva se da ćete nositi i biserni nakit i videćete kako će se sve fenomenalno uklopiti, bilo da su u pitanju biserne minđuše, ogrlice ili narukvica.

Špicaste baletanke

Modeli baletanki se mogu podeliti na oble, četvrtaste i špicaste. Špicasti oblik je pomalo rizičan, zato što vizuelno izdužuje stopalo, pa može izgledati pomalo preterano ako već imate duže noge. No, u svakom slučaju treba da nosite ono što vam se dopada, a špicaste baletanke su glamurozne i zavodljive. Preporučujemo ih svakom ko je odvažniji i želi da njegov stil bude primećen.

Pročitajte i ovo: Savršene letnje haljine za ranu jesen

Definitivno nam sledi jedna zanimljiva sezona baletanki, zato požurite u radnje obuće kako biste se opremili sa makar jednim parom koji vam se najviše dopao. Kakve biste baletanke vi izabrali – oble, četvrtaste ili špicaste?

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments