Urednik novina “Washington Post”, Dejvid Maranis (David Maraniss) napisao je novu biografiju Baraka Obame (Barack Obama). Magazin “Vanity Fair” objavio je odlomak koji se tiče razdoblja kada je budući predsednik bio u prvoj ozbiljnijoj vezi sa izvesnom Ženevjev Kuk (Genevieve Cook). Barak je tada imao 22 godine, a Ženevjev 25. (opa!)

Koristeći ljubavna pisma i odlomke iz devojčinog dnevnika nastala je zavodnička tehnika Baraka Obame – “Mat u 4 poteza”.

original Barack Obama: Zavođenje u 4 koraka

Da vidimo kako je to radio Barak Obama

1. Opušteno

“Nekoliko sati kasnije, posle ponoći, Ženevjev se spremala da krene kada joj je prišao Barak Obama i zamolio je da pričeka. Pozvao ju je da se izvale na udobne vrećaste fotelje (beanbag, lazybag). Počeli su da ćaskaju i tada je kliknulo.”

Bogami, eto rešenja. Zadržite devojku, zamolite je da ostane, time joj dajete do znanja da vam je stalo, da niste tek neki tip u prolazu, već zaustavljate vreme da biste došli do razgovora sa njom.

2. Kulinarsko zavođenje

Ženevjev opisuje prvi sastanak sa Obamom: “Večerali smo zajedno sledeće srede. Bili smo kod njega i pripremio mi je večeru. Zatim smo prešli u njegovu spavaću sobu i razgovarali…”

Opako, opako, mada već pomalo klasično. Žalim iskreno muškarce koji ne umeju da pripreme dami najukusniji zalogaj. Nije da uvek pali, ali klopa je moćno zavodničko oružje.

3. Akcija

“…i zatim smo proveli noć zajedno. Sve je delovalo tako neumitno.”

Naravno, čim su prešli u spavaću na razgovor, sve je jasno. Verovatno je to više bio pregovor ili dogovor, nego razgovor, al’ ‘ajde.

4. Mamac

Momci ne pokušavajte ovo kod kuće, čo’ek je profi.

“Ženevjev se seća da je Obama nedeljom lenčario, pijuckao kafu i rešavao ukrštene reči. Bio je nag, nosio je samo belo-plavi sarong oko pasa.”

Znači, pokažite kožu i mišiće, sunčajte se, budite opušteni. Ne nasrćite, pustite da muški oblici sami učine čudo u njenoj glavi.

“Otvorila sam vrata koja je Barak držao zatvorena. Ušla sam u njegovu sobu, topao i intiman prostor ispunjen mešavinom mirisa koji su tako snažno govorili o njegovom prisustvu, njegovoj živahnosti, njegovim navikama – znoj sa džogiranja, dezodorans u spreju Brut, prisenak duvanskog dima, slatkasti miris grožđica, mirisi njegovog spavanja, disanja…”

OK, Balkanci, ne mora’ baš da zaudarate, ali kao što vidite taj blagi muževni miris mora da se oseti. Dakle, pokažite se i onda ostavite miris, a dama će sama doći po njegovom tragu.

g Barack Obama: Zavođenje u 4 koraka

Tako se to radi, rođaci moji

Dame i gospodo, to je bio Barak Obama Zavodnik.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments