Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

Ljubitelji moderne arhitekture znaju da Bauhaus zauzima toliko visoku poziciju, da je bilo koju priču o modernom dizajnu i arhitekturi teško čak i započeti a kamoli održati bez njegovog pominjanja. Ono što možda ipak ne znaju ili ne znate, u zavisnosti od toga da li se smatraš ljubiteljem, je da postoji mnogo Bauhaus građevina u koje ne samo što možeš da uđeš i posetiš ih, već i da odsedneš i prenoćiš u njima. Ove građevine su dizajnirala najveća imena Bauhaus škole, kao što su Walter Gropius i Herbert Bayer, a postoje i mnogobrojni hoteli u Tel Avivu, Pragu, Londonu koji demonstriraju uticaj ove legendarne škole dizajna i arhitekture.

Bauhaus Studio, Desau, Nemačka (Walter Gropius)

Da počnemo od možda i najznačajnijeg iskustva koje možeš da doživiš kada je moderna arhitektura u pitanju. Bauhaus studio, koji potpisuje sam Walter Gropius, u kome je bila žila kucavica svega onoga što volimo u modernom dizajnu, gde su radila velika imena i veliki umovi pomerajući granice dizajna i arhitekture, i otvarajući prostor da budu ono što jesu i danas, otvara mogućnost posetiocima da odsednu u nekom od 28 studija. Ateljei su prekonstruisani minimalno, i na osnovu orginalnog plana, ali dovoljno da mogu da prime goste. Uz savremene materijale, i replike nameštaja iz tog vremena ovo mesto istovremeno izlgeda kao da je stalo vreme, u nekom velikom viru gde su se prošlost i sadašnjost spojili. Čist Bauhaus doživljaj, bez televizora, minibara, lifta.

Editors choice