ESTIEM Lokalna Grupa Beograd, sa Fakulteta organizacionih nauka, u periodu od 24. do 30. marta će organizovati internacionalni projekat „Be a Crisis Manager for 5 days powered by Leoni“. Ovogodišnji projekat ima za cilj da približi studentima pojam kriznog menadžmenta, krizu u opštem smislu kao i načine za prevazilaženje iste.

Vizual projekta Be a Crisis Manager for 5 Days 2 Be a Crisis Manager for 5 Days 2024   Beograd kao evropska prestonica kriznog menadžmenta

ESTIEM Lokalna Grupa Beograd je jedna od 76 lokalnih grupa evropske organizacije ESTIEM kojoj je jedan od glavnih ciljeva da poveže studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta širom Evrope. Trenutno broji oko 160 aktivnih članova koji organizuju lokalne i internacionalne projekte. Jedan od internacionalnih projekata je „Be X for X Days“.

Projekat “Be X for X Days” ima za cilj da studentima pruži najbolje mogućnosti za sticanje stvarnih iskustava, korisnog znanja i uvida u ono što je potrebno da bi postali profesionalci u određenoj oblasti kroz bliski kontakt s kompanijama. Na projektu „Be a Crisis Manager for 5 Days powered by Leoni“ obrađivaće se tema kriznog menadžmenta kroz različite edukativne radionice, predavanja i simulacije od strane iskusnih stručnjaka sa naših prostora. Jedna od tema o kojoj će se pričati na projektu jeste kako se izboriti sa “burnout-om” tj. emocionalnom iscrpljenošću koja je neretka pojava među današnjim generacijama.

Projekat započinje radionica ,,Crisis Management 101″ i Barbara Jovanović koja će upoznati participante sa osećajem krize u poslu. ,,Set the right mindset” sa Igorom Lazarevićem je radionica na kojoj će učesnici naučiti kako krizni momenti u karijeri mogu da se iskoriste kao prilika i da neuspeh zamene benefitima koristeći pravi način razmišljanja. Pored pravog mindset-a u doba krize, važno je da znamo na koji način da krizu predstavimo javnosti i kako da sačuvamo reputaciju koju uživamo, što će nam predstaviti Jelena Mikić na radionici “Under PRessure”. Ovo su samo neke od radionica na projektu, a jednu od njih održaće i generalni partner projekta kompanija Leoni, koja će takođe zadati studiju slučaja učesnicima.

Osim edukativnog dela projekta, učesnici će dobiti priliku da se upoznaju sa srpskom kulturom i beogradskim provodom kroz razne aktivnosti druženja poput karaoke večeri, tematske žurke, internacionalne večeri i obilaska grada. To je mogućnost da se članovi upoznaju i podele sa drugima svoja iskustva i interesovanja, ali i da se očuva ESTIEM duh, koji je glavna čar internacionalnih događaja. 

Više informacija na sajtu – ESTIEM, kao i na društvenim mrežama: Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade i LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade.

Comments