Jesen je pravo vreme da promenite svoju beauty rutinu, da se ošišate, da probate novu boju kose, da kupite novu odeću. Takođe, to je vreme i kad se menjaju trendovi. Opraštamo se od leta, a samim tim i od letnjih trendova. Zato smo napravili listu trendova koji će naredne sezone ponovo otići u zaborav.

Neupadljiva šminka

Letos je no-makeup makeup look bio trend, a ove sezone će se to promeniti. U pitanju je nanošenje neupadljive šminke, koja će činiti da vam lice izgleda savršeno, tonirano, jedro i prirodno. S jeseni će u makeupu biti ponovo moderne boje. Jeste da vraćamo modu s početka dvehiljaditih, ali zaista ne planiramo da vraćamo i šminku iz tog perioda, jer bi uz današnje trendove šminkanja izgledalo krajnje smešno. Dakle, držite se šljokičastih senki, konturisanja i raznobojnih karmina. Takođe, biće u trendu i ajlajneri u raznim bojama, ne samo u crnoj. Odaberite onu boju koja će se najviše slagati sa vašim očima.

Laminacija obrva

Pre laminacije obrva smo imali japansko iscrtavanje, puder obrve i brow lift. Sad je vreme da izumre trend laminacije, odnosno trajno začešljavanje obrva tako da izgledaju izduženije, punije. Zašto ćemo morati da se oprostimo i od ovog trenda? Pa, kao prvo – dugo je trajao, već dve godine, a kao drugo – žene koje su radile laminaciju obrva više puta su primetile da to oštećuje dlaku.

Pročitajte i ovo: Cirkoni na licu i u kosi su ponovo u trendu

I dalje će biti u trendu fluffy obrve, ali i prirodniji izgled. Odnosno, iskoristite jesen za obnavljanje obrva, mazanja ricinusovog ulja, bez izlaganja teškim hemikalijama. Dakle, na jesen obrve oblikujte uz pomoć gelova i olovki za popunjavanje obrva.

Platinum bleach blondes

Plava je hit svakog leta, samo se nijanse menjaju, ovog leta je to bila platinasto-plava. S jeseni se prelazi u toplije boje kao što je karamel-smeđa, tamnoplava, boja kestena i cimeta. Hladniji meseci su uglavnom usmereni na oporavak kose, a to je znatno teže uraditi kad je kosa plava, pogotovo ako podrazumeva stalno blajhanje izrastka.

Takođe, pri sledećem odlasku kod frizera kažite mu da vam preporuči tretman koji bi najviše doprineo oporavku vaše kose. Možda hidratantna maska, bilo šta što bi vašu kosu očuvalo od oštećenja koja uzrokuju hladni dani, kao i nešto što će je oporaviti od štetnih sunčevih zraka.

Glazed Donut Nails

Ovo je bio jedan od najpoznatijih trendova manikira od kada smo na Instagramu videli fotografiju Hailey Bieber sa glaziranim noktima. Obeležio je čitavo leto. Preptostavljamo da će ponovo biti popularni narednog leta, ali u jesenjem periodu je bolje da se okrenete ka toplijim tonovima. Ako želite da sada ispratite trendove, jedna od najboljih stvari koju možete da učinite jeste da kupite lak braon boje. Ovakav jednostavan jednobojni manikir može biti i te kako efektan.

Obrnuti bob

Jedan od najčešćih zahteva kod frizera jeste bob frizura. Bob će uvek biti u trendu, samo se menja način oblikovanja frizure. Letos je to bio obrnuti bob, ovo je neobična i lepršava frizura koja uokviruje lice, ali s jeseni više neće biti trend. Ako želite da zadržite bob frizuru, preporučujemo vam italijanski bob. To je najklasičniji mogući bob. Dakle, jednaki krajevi, razdeljak na sredini i ravne šiške. Bez preteranog eksperimentisanja, ali prelepo stoji gotovo svim oblicima lica.

Pročitajte i ovo: Zašto i dalje žudimo za figurom Marilyn Monroe?

Balajaž

Ombre i balajaž su u trendu već više od pet godina. I dalje će se nositi kosa sa pramenovima i postepenim prelazima, ali, ombre i balajaž odlaze u zaborav. Šta sledi? Jedna reč – folijaž. U čemu je fora? U tehnici. Kad se radi folijaž, na pramenove se stavljaju folije što će ih učiniti istaknutijim i dugotrajnijim. Dakle, u pitanju je nešto jači prelaz od balajaža.

Naslovna fotografija: instagram.com/inbeautmag

Jovana Petković

Comments