Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kao i sa bilo kojim drugim tipom kose, postoje proizvodi koji su pogodniji za masnu kosu, a određene je potrebno izbegavati. Za ovakav tip kose ne upotrebljavajte proizvode koji su namenjeni da pruže kosi dodatni sjaj ili “anti-frizz” proizvode (koji se koriste da ukrote kosu). Ovakvi proizvodi su više predodređeni za suvi tip kose, koja nema dovoljnu proizvodnju ulja. Stoga, jasno vam je zašto ove proizvode ne treba koristiti ako imate masniji tip kose.

Takođe, postoji i DIY načini da poboljšate koren ovakve kose. Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta sa vodom, sipajte u flašicu kojom možete da naprskate teme. Ostavite da odstoji dva do tri minuta. Ulje čajevca je još jedan sjajan sastojak koji može da vam pomogne. Postaraće se za kontrolisanu produkciju sebuma. Nekoliko kapljica pomešajte sa vodom, naprskajte na kosu i par minuta umasirajte u teme. Nakon toga, isperite.

Ukoliko imate mastan koren, a suve krajeve, koristite dobru četku koja će dok raščešljavate kosu rasporediti prirodna ulja na donji deo kose, hraneći je. Trudite se da češljate kosu svako jutro, jednom u toku dana i uveče. Nemojte ovo raditi više od 3 puta, jer će na taj način teme glave proizvoditi više ulja.

Na kraju, vi same možete pomoći svojoj kosi u ovom poduhvatu. Prvenstveno, trudite se da maksimalno izbegavate dodirivanje kose. Zatim, izbegavajte korišćenje pegle za kosu i prekomerno sušenje kose. Osim što ćete tako oštetiti svoju kosu, kada imate ovakav tip kose, prirodno će više ulja da se proizvodi kako bi se nadoknadilo to što je kosa oštećena.

View this post on Instagram

A post shared by RAFAELLA KALIMANN (@rafakalimann) on

Naslovna fotografija: instagram.com/manugavassi

Anja Dragović

Editors choice