Jednaku koncentraciju proteina kao i konoplja ima i Laneni protein, možda i najpoznatiji predstavnik svoje grupe koji se nalazi u lanenom proteinskom brašnu na koji smo navikli u energetskim pločicama, hlebu i pecivu. Ovaj protein je nezamenljiv kada je u pitanju regulisanje holesterola u krvi, jer utiče na čišćenje krvnih sudova, dok sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i zbog lakog varenja spada u jedan od omiljenih. Izuzetno je značajan za funkcionisanje imunološkog sistema. 

670 prot #BeFit: Šta jesti posle treninga kako bi rezultati bili još efikasniji?

Poslednji u nizu ali svako ne i najmanje značajan, Suncokretov protein. Suncokret je više od 5000 godina jedna od najvažnijih biljnih kultura, a danas je to i protein koji se dobija mlevenjem suncokretove pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki suncokreta. Idealan je suplement za sve one kojima treba mala pomoć u regulaciji holesterola i visokog krvnog pritiska. Takođe je idealan booster za imunitet pa nije ni čudo da je postao sastavni deo slanih i slatkih kolača i peciva, šejkova i smutija.

Suncokretov protein #BeFit: Šta jesti posle treninga kako bi rezultati bili još efikasniji?

Za koji god Granum protein da se opredeliš kao dodatak svom omiljenom smoothie obroku, jako je važno imati na umu da je formula za idelan smoothie zapavo izbalansirana količina proteina, vode i ugljenih hidrata. Granum proteini (1-2 kašike) su potrebni da očuvaš i unaprediš mišiće, voda da regenerišeš organizam koji je tokom treninga dehidrirao i naposletku ugljeni hidrati koji će ti nadoknaditi izgubljenu energiju. Smoothie je idealan izbor jer se nutrijenti u tečnom stanju brže apsorbuju od čvrste hrane i nadoknađuju vam potrebno.

U tom smislu, omiljeni smoothie nakon treninga je zapravo više od obroka, više je neophodna prva pomoć telu, i najmanje što za njega možeš da učiniš.

DSC 3754 #BeFit: Šta jesti posle treninga kako bi rezultati bili još efikasniji?

 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments