Ideja projekta BAFE za cilj ima da pokrene društvo na razmišljnje o modi na drugačiji način, tako što je koncept revija baziran na prikazivanju modnog kreatora kao individualnog umetnika, a akcenat je stavljen na njegovu modu, kao svakodnevnu umetnost koja prožima svakog čoveka od onog trenutka kada se obuče.

Brojni modni kreatori složili su se sa našom idejom i pristali da učestvuju u našem programu. Jedan deo našeg programa posvećen je studentima Visoke tekstilne škole. Njih kao dizajnere koji su “još uvek u klupama” želimo posebno da istaknemo jer su dosadašnjim radom ukazali na veliki potencijal i kreatorske sposobnosti, za koje smo se složili da na beogradskoj modnoj sceni nema dovoljno prilike za prezentovanje. Smatramo da bi ovakav projekat pomogao da se oko njih oformi nova struja u beogradskom krugu ljubitelja mode. Takođe, naše revije biće povod za okupljanje brojnih studenata Fakulteta za medije i komunikacije “Singidunum”, koji će po prvi put imati priliku da rade na jednom događaju u struci za koju se školuju, kao fotografi, video montažeri, novinari, dizajneri promo materijala, majstori svetla i tona, menadžeri i sl.

cover2 Belgrade Alternative Fashion Event

Svi zajedno, kao ekipa, biće zaduženi da pripreme i realizuju događaj u celini. Cela organizacija funkcioniše po principu volontiranja i svi učesnici dobrovoljno su pristupili projektu

Sama revija je zakazana za 10.05.2013. u Mikser house-u.

Pored toga, organizaciju BAFE je podržala “Srbija u Pokretu”, nevladina organizacija zadužena za stvaranje jakog i odgovornog civilnog društva, putem motivisanja pojedinaca da aktivno učestvuju u kreiranju promena, koje će njihov život učiniti kvalitetnijim.

Trenutno dogovoreni dizajneri za reviju u Mikser house-u su: Milica Opačić, Nemanja Ivanišević, Ivan Golubović, Slavimir Stojanović, Predrag Đuknić, Sisters Code, Stevan Božanović.

716 Belgrade Alternative Fashion Event

Revija je zakazana za 10.05.2013. u Mikser house-u

Fotografije: Jovana Mladenović

Stilista: Majda Cupać

Frizura: Maja Denić Hair style Mrvica

Šminka: Ana Spajić

Modeli: Mišo Filipovac, Vuk Jovanović, Luka Opačić, Mira Janjetović, Dunja Damljanovic, Majda Cupać

Dizajneri: Ivan Golubović, Predrag Đunić, Jovan Stefanović, Milica Opačić, obuća Ristić

Generalni direktor projekta: Luka Opačić

Kreativni direktor: Ružica Tadić

Comments