Jedan od najvećih građevinskih poduhvata u regionu, Belgrade Waterfront, u 2017. godini nastavio je da poprima svoj oblik i napreduje u skladu sa predviđenim rokovima i planovima. Useljenje u prvu stambenu zgradu, BW Residences, planirano je za proleće 2018. godine, započeli su glavni radovi na najvećem tržnom centru u regionu, BW Galeriji, a počela je i prodaja The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuznih brendiranih St. Regis stanova, prvih u Evropi.

“Sada kada imamo nekoliko aktivnih gradilišta, građani mogu da svedoče razvoju jednog od najmonumentalnijih projekata u Srbiji u jedinstvenom ambijentu pored reke. Sarađujemo sa renomiranim domaćim i stranim kompanijama, koristimo najkvalitetnije materijale i primenjujemo najviše standarde u izgradnji, čime doprinosimo razvoju domaće građevinske industrije”, istakao je Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront. “Veoma nas raduje što je učinjeno mnogo na revitalizaciji istorijskog dela Savamale, zbog čega je ovaj deo prestonice dodatno dobio na atraktivnosti”, rekao je Nedeljković, i dodao da će prva zgrada u sklopu projekta, BW Residences, dočekati prve stanare već na proleće sledeće godine.

Radovi na stambenim zgradama BW Parkview i BW Vista su u toku. Visoke po 82 metra, ove zgrade pružiće širok spektar pogodnosti važnih za različite životne stilove. Useljenje stanara u ove dve zgrade planirano je za 2019. godinu.

BW Vista i BW Parkview Belgrade Waterfront: Radovi napreduju prema planu, uskoro prva useljenja

“Veoma smo zadovoljni dosadašnjim interesovanjem kupaca za stanove u okviru Belgrade Watefront-a”, naveo je Nedeljković, i napomenuo da su očekivanja kada je u pitanju prodaja premašena. “Zahvaljujući tome, u 2018. godini počećemo sa radom na novim i uzbudljivim projektima, za koje smo sigurni da će dodatno doprineti razvoju prestonice”, zaključio je generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

Izgradnja BW Galerije, najvećeg šoping centra u zemlji i regionu, takođe napreduje u skladu sa planovima. Glavni radovi su započeli u septembru i do sada je izliveno više od polovine temeljne ploče i postavljeno stotinu dvadeset stubova. Buduća glavna destinacija za kupovinu, koja će u Srbiju doneti brendove koje nismo imali prilike da vidimo na domaćem tržištu, biće otvorena 2020. godine. BW Galerija obradovaće one koji uživaju u kupovini, ali i ponuditi mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja za posetioce različitog uzrasta.

BW Galerija Belgrade Waterfront: Radovi napreduju prema planu, uskoro prva useljenja

Nakon što je završeno postavljanje šipova za Kulu Beograd, uskoro kreću i glavni radovi na budućem simbolu grada i centralnom delu Belgrade Waterfronta.

“Posebno smo ponosni na Kulu Beograd, impresivnu građevinu koja će predstavljati pravu turističku atrakciju, kao buduća najviša zgrada u zemlji”, istakao je Nedeljković.

Kula će ugostiti ekskluzivni brend St. Regis, koji će u okviru ove elegantne građevine otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi, čime će se Beograd naći u društvu najprestižnijih evropskih gradova. U međuvremenu, počela je prodaja The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuznih brendiranih St. Regis stanova, prvih u Evropi, koji će biti smešteni u Kuli i pružiti osećaj doma na potpuno novom nivou.

Sava Promenada je tokom 2017. godine učvrstila poziciju jednog od omiljenih gradskih šetališta i mesta gde se cela porodica okuplja uz raznovrsne aktivnosti – od koncerata preko dečijih festivala, pa sve do plesnih večeri. U prethodnih godinu dana, napravljena je još jedna terasa, na dva nivoa, kao i nove staze uz samu reku. Još jedan korak ka zaokruženoj celini koja će pružiti sve što je potrebno za udoban život predstavlja prva ulica u okviru projekta Belgrade Waterfront. Ona je deo budućeg, 2 kilometra dugačkog i 40 metara širokog bulevara, duž kojeg će se protezati biciklistička staza.

Belgrade Waterfront je projekat privatne kompanije za ulaganja i razvoj nekretnina iza Abu Dabija Eagle Hills, koja razvija nove gradske oblasti i destinacije koje unapređuju lokalnu ekonomiju, otvaraju nova radna mesta i privlače lokalne i međunarodne investicije, u isto vreme pozitivno utičući na biznis i turizam. Svojim stanarima, Belgrade Waterfront pružiće kvalitet, pouzdanost i udobnost, na jedinstvenoj lokaciji pored reke, a u samom srcu grada.

Comments